Systemet med att det kan finnas politiska vildar är ett hån mot demokratin då vi har partival med personvalsinslag

Kakabaveh som varit medlem i Vänsterpartiet men nu kallar sig politisk vilde och söker återigen media uppmärksamhet genom att hota med att rösta för ett misstroende mot Morgan Johansson och därmed bädda för en regeringskris. Att hon använder hot på olika sätt visar att hon är en tvättäkta kommunist då hon är en som fullt ut uttalat att hon är marxist. Tydligare kan inte en kommunist vara. Det här visar att Vänsterpartiet inte släppt alla band till kommunisterna. Eftersom hon säger sig kunna tänka sig stödja Sverigedemokraterna och fälla Morgan och därmed regeringen visar att det finns ett samröre mellan yttersta högern och revolutionära marxister.

Hon tillhör Peshmerga (kurdiska: pêşmerge) är en samlingsbeteckning för väpnade kurdiska nationella rörelser.[1] Ursprungligen var det kurdiska soldater från Irak och Iran som förenades och bildade den självständiga kurdiska Mahabadrepubliken 1946, med sin ledare Mulla Mustafa Barzani som lydde under kurdernas första president Qazi Muhammad. Hon har alltså varit aktiv på det sättet. Hon har uteslutas ur Vänsterpartiet och det fanns många orsaker till detta men. Nu hotar hon igen och ska förhandla och är beredd att rösta för misstroende för en person som hon säger sig gilla. Hon tillhör också de personer som av Erdogan utpekats som terrorist. Hon härstammar dock inte från Turkiet utan från IRAN.

Det finns en hel del skrivit om henne men att hon i riksdagen utövar påtryckningar för sin egen saks skull nämligen att ha utpekats som terrorist tycker jag är märkligt och är politisk vilde något som finns är det hon. Däremot tycker jag det är svagt att man inte automatisk kastas ut ur riksdagen när man byter eller lämnar det parti man är invald på. I Sverige har vi partival med personvalsinslag och inte personval. I detta fall representerar hon inte det parti hon är invald för och därmed skall hon inte kunna sitta kvar i Riksdagen. Det är svagt att inte riksdagens partier ändrar lagarna så att de som sitter i riksdagen är medlem i det parti man är invald på. Riksdagen kunde en gång i tiden ta bort det som kallades den fria nomineringsrätten då dåvarande Offensiv gick ut till val som socialdemokraterna med två av våra registrerade kandidater överst på listan. Det tog man bort och nu måste alla kandidater vara registrerade för partiet. Nu är inte Kakabaveh längre medlem i Vänsterpartiet och då ska hon inte kunna sitta kvar i Riksdagen för hon har manipulerat valsystemet. Nu är hon inte ensam som bytt parti utan det finns säkert fler i Riksdagen och det är likadant i de kommunala och regionala valet

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.