Politiker behandlas olika av media

Politiker behandlas olika. Ska börja med att ta ett enda exempel. Vi har ju i veckan sett hur den nye liberala partiledaren Johan Pehrson haft intresse i så kallade vaktbolag. Så här skriver Aftonbladet som avslöjade detta följande i en artikel
”Aftonbladet avslöjade hur Johan Pehrson har ekonomiska intressen i ett företag som erbjuder ordningsvakter – samtidigt som han driver politiskt att staten ska satsa miljardbelopp på ordningsvakter. Pehrson har även lagt riksdagsmotionen ”Bredda RUT till att omfatta även säkerhets- och trygghetstjänster”. Slut citat. Det är hela hanteringen av media som jag tycker är lite märkligt.

Jag är helt övertygad om att om det varit en socialdemokrat skulle det ha varit ett fruktansvärt mediadrev om detta. Då skulle borgliga politiker direkt att skrikigt som fasen. Man skulle omedelbart ha kallat till presskonferens om att han kallats till KU. Media skulle ha hakat på med full kraft och sökt experter som tycker att det inte bara är olämpligt utan även olagligt. Inte minst TV4 och deras Reporter Ulf Kristofferson skulle jagat som fasen och själv påstått att det är olämpligt det är jag helt säker på. Han skulle även ha påpekat att Pehrson borde veta bättre som själv är jurist.

Nu har media vänt på detta med vaktbolag och många har spekulerat att detta kommer kanske att rädda dem kvar i riksdagen. Det blev nu inte mycket mer än att några tidningar tog lite resonemang om lämpligheten. De liberala tidningarna skulle även på nyhetsplats hyllat Pehrson. Medan de svarta rubrikerna om avgång skulle ha fyllt media om det varit en Socialdemokrat. Den som då skulle ha varit hårdast i kritiken har självklart varit SD medan nu har fiendskapen mellan L och KD inte finns kvar. Men det har klart att gnällspikarna Moderatledaren och Kristdemokraternas ledare har tränats framför TV kamerorna och de spytt galla över agerandet. Så funkar media numera och till och med nyheter har börjat partipolitik.

3 kommentarer

  1. mats-olov Karlsson

    Problemet är att Socialdemokratins företrädare hamnar i en annan måttstock än borgerligheten. En orsak torde väl vara att media idag ägs av privata och saknar då även en undersökande journalism. Problemet kommer att öka då väljarna mer och mer börjar se igenom en svag journalism och intresset för statsstöd för en borgerlig press kommer att sjunka ytterligare.

  2. Joulita Sannes

    så gar de till dom skilnad på vem de är. han får inte ha företaget när han är politiker böter minst.magdalena måste stopa han och bra att hjälpa morgan han är bra jobb.

  3. Sven Johansson

    Min lokala tidning nedvärderar socialdemokrater och dess politik varje dag.
    Liberala debattörer skriver artiklar likt Timbro
    Sedan har vi välavlönade som sitter i Stocholms tv-soffor och har väl aldrig sett en arbetare eller förstått arbetarölsen.
    Senast tv 4 morgonen fredagspanel. Programledarna borgare garanterat, en moderat strateg en liberal argsint dam och Thomas Bodström låtsassosse. Han sänkte Morgan värre än vad Sd gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.