Sverigedemokraterna är ett Ryssvänligt parti som togs upp i dagens partiledardebatt

Jag har lyssnat till och från på partiledaredebatten i dag. Det är egentligen inga nyheter som kommer fram även om Annie Lööf tog upp Sverigedemokraterna och deras ryssvänlighet och att SD haft Putinvurmare i försvarsutskottet. Jag tycker det är bra att det kommer upp i den allmänna debatten att SD är ett parti som ser Putin och hans politik som ledstjärna för SD. De har en riksdagsledamot Roger Richtoff som i sociala medier delar rysk propaganda. som i sociala medier. Hon frågade om de var borta dessa proryska politiker och det svarade Åkesson ja men vad ska han göra i det läge som råder idag. Jag tror inte ett dugg på att dessa Putinvurmare är borta och inte heller se som stod bakom Donald Trump som även ryssarna lurat till att vara en vän. Jag litar inte heller på att de i själva verket har blivit Natovänner. Det är nog då enkelt att de blivit det för att kunna styra Kristersson och Busch framför sig. Jag tycker att man bör vara försiktig med att tro och lita på vad Sverigedemokraterna säger för de är nog mer bokstavstrogna sin grundideal än de gör skenet av. De har kar sin rötter i den extrema högerideologin och är inte inte demokratiska då de inte anser att alla människor är lika viktiga, pressfriheten ligger inte heller högt på deras lista och inte heller religionsfriheten och mycket mera. Jag tycker det var bra att centerledaren tog upp detta i debatten. Sedan tycker jag att debatterna i riksdagen alltid är bättre än de sin TV4 brukar hålla i. Vad som i övrigt kom fram som inte var några nya ståndpunkter från partierna upprepar jag inte

Så här skrev Omni om Anne Lööf.
I partiledardebatten i riksdagen anklagar C-ledaren Annie Lööf Sverigedemokraterna för att i tio års tid ha haft ”Putinvurmare” i försvarsutskottet.
Bland annat lyfter hon riksdagsledamoten Roger Richtoff som i sociala medier delade ett klipp med rysk propaganda.
– Kan vi lita på att SD får ett slut på Kremlvänligheten i sitt parti, att det inte sitter proryska SD-politiker i regeringskansliet efter valet?
Åkesson svarar ja, och trycker på att det råder en bred enighet kring sanktionerna mot Ryssland och stödet för Ukraina och Natomedlemskap i riksdagen.
– Annie Lööf – höj nivån i debatten, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.