Det måste bli ett slut med snedfördelningen av resurser till skolan

Det måste bli ett slut på snedfördelningen av resurser till skolorna. Idag får man lika mycket pengar vilket inte är rättvist Kommunala skolor och friskolor får lika mycket pengar, trots att de har olika mycket ansvar. Kommunerna har en lagstadgad skyldighet att se till att alla barn i kommunen kan erbjudas en skolplats, och de kan inte välja att ta emot elever som är mest fördelaktiga ur en ekonomisk synvinkel.
Med mer ansvar är det inte mer än rimligt att kommunala skolor ges mer medel för att sköta jobbet. Det tycker vi, men inte högermajoriteten i Sveriges riksdag.
Dags att ta tillbaka kontrollen över skolan – rösta för fler socialdemokrater i riksdagen i höst så blir det ändring på detta. Man kan även titta på hur det är med ekonomin där många friskolekoncernen gör enorma vinster och så blir det när man får samma resurser som den kommunala skolan men behöver inte göra lika mycket

2 kommentarer

  1. Roland Larsson

    Om man inte ser det uppenbara problemet ned dagens politiserade skolor blir det förstås jätteproblem att försöka lösa detta jätteproblem som egentligen beror på myndigheternas oförmåga att se det egentliga problemen.

  2. jonna

    friskolor är inte bra vi måste tänka på våra barn och ställa om till grön el och inga vinster det är våra pengar och stoppa putin och alla rasister särskilt alla som är sd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.