Äntligen har friidrotts VM börjat och börjat med en medalj

Nu har VM i friidrott börjat borta i USA.
Ur svensk synpunkt tycker jag det började mycket bra med en bronsmedalj i 20 km gång av Perseus Karlström. Det var varmt även i USA och han var trött i mål och hade på slutet hämtat upp en person från Kenya och blev trea. Tänk att gå 20 km på 1:19:18. Det var enda finalen med svenskt intresse. Det var många kval i natt och Att Fanny Roos tog sig vidare till final var det inte många som höjde ögonbrynen åt. Men att landslagskompisen Axelina Johansson gjorde detsamma var en rejäl knall. Hon stötte längre än Fanny.

Jag undrar ändå om inte Grete Ahlberg (slägga) gjorde den bästa prestationen som satte nytt personligt rekord med bra mycket över en meter och landade på drygt 70 meter och gick till final. Hon var den som fick en plats till VM bara för någon vecka sedan. I herrarnas slägga blev det ingen final men i herrar längd gick Mantler till final efter att de två första hoppen inte var mycket att hoppas på.

Vidar Johansson gick inte vidare på 3000 m hinder och det var inte heller oväntat. Yolanda Ngarambe (1500 meter) blev det inte heller något avancemang utan hon slogs ut direkt. Hanna Hermansson (1500 meter) –satte personligt rekord och gick vidare.
Lisa Gunnarsson (stavhopp) har också tävlat färdigt i detta VM.

Vi får hoppas på fler medaljer och det kommer hoppas jag att bli ett guld i stavhopp av Armad Duplantis men det har hänt tidigare att större favoriter har fallit. Tyvärr verkar det som om att Ståhl inte har hittat formen men även att det har dykt upp mycket bra kastare. Det är också bra av vi har en kvinnlig förbundskapten nämligen Kajsa Bergkvist och det vore bra för henne och svensk friidrott om det blev fler medaljer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.