Regeringen har startat med en miljöfientlig politik och det senaste är att ta bort en klimatbonus på elbilar

Nu ser man hur tydligt som helst att högerregeringen är klimatförnekare. På annat sätt kan man inte tolka det som hänt sedan Kristersson kom till makten. Jag ska inte upprepa det som kommit tidigare utan nämnder två saker. Jag har hör miljöministern flera gånger när media pratat med henne imorgon hennes syn på framtiden trodde jag aldrig skulle komma från ett svenskt statsråd. Hon säger inte ett dugg vad man tänker göra utan spyr galla på tidigare regeringar. Hon saknar helt kunskaper i miljöfrågor och när hon nu ska på FNs miljökonferens blir hon en skam för Sverige. Är det verkligen den synen som hon ger har ju Liberalerna helt bytt fot.

Igår kom då ett annat beslut nämligen att man tar bort miljöbonusen på elbilar. Alla har tidigare varit överens om att bonusar är ett bra sätt att få fart på omställningen och så tar man bort den bonus som funnits länge. Det ska inte förvåna mig om det är SD som haft mycket med det att göra. Hela världen utom Sveriges regering är väl medveten om det oerhört stora miljöpåverkan de fossila bränslena har på miljön. Världens undergång närmar sig ganska fort och inte minst syns det på antalet arter som undan för undan försvinner från vår jord. Jag tycker det är hemskt vad vi håller på att ställa till det för de kommande generationerna, och så tar man bort en bonus trots att alla borde veta att elbilar inte spyr ut föroreningar i naturen och människor har inte tillräckligt bra luft och att fossila bränslen är även skadligt för människors hälsa.

Så här skriver Omni om regeringens beslut om klimatvinster.
Regeringens slopade klimatbonus för elbilar kommer som en chock för fordonsindustrin, enligt Mobility Swedens kommunikationschef Emmi Antonsson. Hon anser att regeringspartierna går emot vad de lovade inför valet, enligt DI och SVT.
– Nu gör man precis tvärtom. Man vill behålla den högre skatten för bilar som släpper ut mycket mer men tar bort bonusen för bilar som inte släpper ut någonting, säger Antonsson till tidningen.
Hon tillägger att de redan sett upprörda reaktioner från deras medlemmar och tror att det finns fler upprörda bilhandlare där ute.
Klimatansvarige Ellen Gustafsson på den liberala tankesmedjan Timbro anser att det är ett bra beslut av regeringen.
”Subventionerade klimatbilar är bland de dyraste sätten att minska utsläppen”, skriver hon till Expressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.