Liberalerna om samarbetet med SD

Jag tror att liberalernas Johan Persson håller på att inse att sätta sig i en regering där Sverigedemokraterna har ett inflytande som är lika stort eller kanske större än vad Liberalerna själva har. Så måste tolka honom när man läser vad han sagt på ett internt möte i går. Det är klart att något positivitet har inte synts i de oppinionsundersökningarna som kom i går. Där har man återigen hamnat under de 4% som är ett måste för att bli valda till riksdagen. Det är nog klart att det kokar internt i de liberala leden där man sett till att de sitter i en regering som är beroende av SD och där de har fått ett stort inflytande över regeringspolitiken

Så här skriver Omni om det som hänt.
Alla volymmål, återvandringsmål och ”en massa andra sjuka saker” är borttagna ur Tidöavtalet. Det säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson i samband med ett partimöte utanför Sandviken i Gästrikland som Expressen deltagit på.
– Sedan kan man ha synpunkter på enskildheter och en massa som är dåligt men det är inte jag som släpat in den här skiten i det här avtalet, säger Pehrson.
Under mötet kallar han också samarbetspartiet SD för ett ”extrempopulistiskt” parti.
– Jag vet precis att SD har samma organisationsnummer i dag som de hade när de bildades och även deras eget taffliga lilla försök till vitbok visar ju att det är en brun sörja, säger Pehrson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.