Antalet fångar i ryska fängelser minskar snabbt, de är ju ute och krigar i Ukraina

Släpp fångarna loss har varit en del för ryssarna att få tillräckligt många soldater. Det visar på flera sätt hur det ryska samhället fungerar. Vi tar Ryssabrottslingar och skickat ut i krig så slipper vi ha dessa i olika typer v fängelser. Det är en mycket brutal väg att ordna dödsstraff åt sina brottslingar. Däremot så ser det inte ut som dessa brottslingar är så goda soldater. Ryssar får då en bättre statistik på antalet personer som sitter i fängelser. Däremot tror jag inte några oppositionella som fängslas skickas ut i krig och de ser nog ut som ett större hot mot Putin och hans styre än den organiserade brottsligheten. Däremot skulle det säkert vara svårt att bedöma vad som är organiserad brottslighet. Man skjuter inte sina gelikar när det gäller brottsligheten.

Så här beskriver Omni de minskade antalet fångarna i ryska fängelser.
Antalet intagna i ryska fängelser har de senaste månaderna minskat i den snabbaste takten på minst tio år, skriver den oberoende ryska sajten Mediazona.
Enligt ryska myndigheter fanns det i inledningen av augusti nästan 350 000 intagna. Efterföljande månad minskade det med 1 000 personer, för att kommande två månader minska med över 23 000 totalt.
2015 beviljade Kreml tusentals intagna amnesti inför firandet som markerade 70 år sedan andra världskrigets slut. Det ledde till att antalet intagna föll med 15 000 personer, men någon sådan förklaring finns inte nu. Däremot har det under sommaren och hösten rapporterats om att den paramilitära Wagnergruppen, som strider i Ukraina, rekryterar från fängelserna.
Människorättsaktivisten Olga Romanova uppskattar att gruppen rekryterat drygt 30 000 fångar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.