Putin har besökt sin vän Lukasjenko i Belarus

Nu har Putin varit ute och rest och resemålet blev Belarus. Frågan är av vilken anledning han har varit dit. Det är första gången på 3 år han han besökt sin vän Lukasjenko . Vad jag har för ärende dit har inte siarna hittat någon anledning till. Men nog är det troligen något som har med kriget att göra och som har gått så dåligt för den ryska militären att göra. Belarus har inte deltagit på något sätt vad vi vet i kriget så. Det skulle inte förvåna mig om de vill vara på vitrysk mark för att beskjuta exempelvis Kiev. Jag ska inte spekulera mer men självklart är det någon form av hjälp Putin vill ha men han törs nog inte tala om vad det är för då visar han på hur dålig ryssarna är på att kriga

Så här skriver Omni
”Putin gör ett sällsynt besök till Belarus och ledaren Aleksandr Lukasjenko på måndagen. Det är hans första besök i landet på över tre år, skriver Bloomberg.
BBC:s Rysslandsredaktör Steve Rosenberg noterar att alla tidigare möten mellan Putin och Lukasjenko under 2021 och 2022 – totalt tolv stycken – har hållits i just Ryssland.
”Mönstret är brutet. Jag undrar varför”, skriver han på Twitter.
Under mötet uppger länderna att ledarna bland annat ska diskutera ekonomin och ”den militärpolitiska situationen runt våra länder”. Lukasjenko är en av få ledare i världen som stödjer den ryska invasionen. Hittills har Belarus dock inte deltagit med egna soldater i kriget”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.