Vilken toppenhelg för idrott det har varit med vintersport och motorsport mm.

Vilken fantastisk idrottshelg det varit. Man har fullt jobb med att bläddra mellan olika kanaler. Det finns dock kanaler som inte borde få sända skidor. Det fattar ni att jag menar Visats kanal 6. De lägger in en längre reklamsnutt när det är som mest spännande. Jag kommer aldrig att köpa något från företag som köpt sponsring på den kanalen och tar bara Postkodlotteriet som ett exempels.

Jag ska börja med det som hände under gårdagen och då förstår ni att jag menar VM på femmilen herrar som är bra när det är masstart och blir ännu bättre när svenskarna lyckats så bra att två man deltog i kampen om de ädla medaljerna när Poromaa knep en bronsmedalj knappt slagen av Kläbo men klart slagen av Goldberg och lite före Calle Halvardsson som vaknade till liv. Synd att inte även han kunde fått hamna på pallen. Det finns även en framtid för herrarna i längdåkning med främst Poromaa.

Igår såg jag också den mest klassiska tävlingen på längdåkning och det var Vasaloppet som gick för 99 gången. Där har jag haft en morbror som var med i täten bra länge men vet inte när det var men det var i Vasaloppets början. Glädjande där var att det blev en svensk seger genom Emil Persson som lyckades besegra kopplet av norska åkare och det var 10 år sedan det blev svensk seger. Damerna där blev det Norsk seger för det lyckades inte för Ida Dahl att vinna och jag förstår inte varför hon tappade så mycket. Men Vasaloppet visade vilket skidintresset det finns i Norge när man såg hur många norrmän och norskor som startade.

I natt vann även Marcus Eriksson indycar premiären men det var i natt så det såg jag inte.
Däremot var det i går Formel 1 och det brukar jag alltid titta på men där är vinnaren numera alltid given och det är stallet Red Bull och Verstappen och de tog även andra platsen och glädjande tycker jag att gamle mästaren Alonso får köra i ett stall med en bra bil och han var före både Ferrari och Mercedes och blev 3:a

Lördagen var det damerna som åkte den längsta VM distansen och där var det Ebba Andersson för hela slanten och hon var helt överlägsen. Där knep Frida Karlsson bronsmedaljen efter att ha tröttnat men vaknat till liv och blev trea. Här gjorde skidlandslagets ledning genom att ställa över Jonna Sundling och varför hon ställdes över både i stafetten och tremilen är helt obegripligt. Av någon outgrundlig anledning får hon inte åka. De är väl rädda att hon blir den segerrikaste svenskan någonsin. Jag tycker det är skamligt. Det är också skamligt gjort av Vallachefen att bete sig som han gjorde mot Frida och alla damer när de klagade på skidorna i stafetten.

Sverige har världens bästa skidåkare både i sprint och vanlig längd och jag tror det blir ännu bättre när Linn Svan kommer tillbaka och fått träna en hel sommarsäsong. Däremot är nog Ribom enbart en sprintåkare. Glädjande är också Poromaa han är ju enbart 22 år och där tror jag även Anger kommer att komma att bli ett toppnamn, vilket också den sextonåriga grabben Alvar Myhlback som slutade åtta efter en mycket stark insats där han hjälpte lagkompisen Emil Persson till segern. Han kan åka annat än dessa långlopp så det blir medaljer. Den här veckan blir intressant då både SHL och hockeyallsvenska spelar färdigt och så blir det slutspel och det vore inte fel om Skellefteå spelar till sig Guldet och att Björklöven tar steget upp i SHL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.