(M)edia, (M)oderaterna

INTE FÖRVÅNANDE BLEV det ett antal nya moderata stadsråd. Den nya ministern Engström hade en syster som jobbar på Aktuellt och Agenda. Det gjorde att hon fick sluta med dessa uppgifter, vilket inte var helt förvånande.

Men det hela gör att man kan fundera över vilka kopplingar som det har funnits tidigare t.ex. med anledning av det drev som varit mot Mona Sahlin. Däremot är jag mer förvånad över att KG Bergströms reaktion med hans bakgrund.
 
Att man kan behöva byta arbetsuppgifter är rimligt, så fungerar det dock inte regionalt. Däremot känns det inte som någon vidare nyhet att media har agerat politiskt. Ej heller hur Aftonbladet och Lena Melin har agerat.
 
Ulf Kristensson har hamnat direkt under luppen. Kanske inte helt förvånande då det ställs hårda krav av media och Reinfeldt har sedan tidigare varit bra på att hitta rekryteringar som har haft det besvärligt med sin granskning.
 
Det går heller inte att glömma Sverigedemokraternas beteende och frustation över Biskopens tal om främlingsfientlighet. Enligt Aftonbladet var det följande ord som fick sverigedemokraterna att lämna kyrkan "Det är inte värdigt att en demokrati som vår gör skillnad på människor".
 
Deras agerande visar på deras rasistiska grundsyn och främlingsfientlighet. Visserligen är det bra att deras rätta jag kommer fram i dagsljuset men samtidigt får de mycket mer medieutrymme än de förtjänar.
 

2 kommentarer

  1. Leif

    Det är nog vad Aftonbladet vill att dom skuklle gått ut för. Men läser man tidningarna så kan man läsa att flera SD politiker blivit hotade och vissa har även lämnat partiet, det är väl iofs bra men knappast tillvägagångssättet. Sen kommer biskopen och hyllar demonstraterna som skanderar mot SD och Åkesson. Du själv har ju varit hotad och skrivit om hur otrevligt det var. Hur kan du själv bidra till att politiker, iofs inom SD, förföljs och trakasseras?

  2. Daniel

    Du skriver att media går hårt åt Mona och tycker det är orättvist. När media går hårt åt nya ministrar verkar du däremot inte tycka det är förvånande.

    Anser du att det är bra eller dåligt att politiker granskas av media? Mona har trots allt gjort följande klavertramp:

    * Betalat dagmamman svart
    * Obetald tv-licens
    * Parkeringsböter på en bil med körförbud..
    * Tagit ut pengar från statens kontokort
    * Driver sitt företag i konkurs
    * Låter parkeringsböter förfalla till kronofogden
    * Låter bli att betala restskatt
    etc etc..

    Är det förvånande att media granskar en politiker med den bakgrunden?..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.