Andelen fattiga har ökat mycket

Andelen fattiga har ökat mycket. Andelen fattiga bland arbetslösa , sjuka, och förtidspensionärer har tredubblats mellan 2004 och 2012 enligt SCB. Det här beror på den politik som den borgliga regeringen drivit.

De som varit i jobb har fått skattesänkningar medan de som inte haft det har fått det sämre. Alliansregeringen har stulit pengar ur försäkringarna för att finansiera skattesänkningarna. Dessutom har villkoren försämrats och antalet arbetslösheten ökat och främst för våra unga.

Taket i försäkringen har inte höjts vilket gjort att fler fått större sänkningar av inkomsten medan löntagarna fått både skattesänkningar och löneökningar. Klyftorna har ökat. Effekter av högerpolitiken är mycket tydliga och får den här politiken fortsätta är vi tillbaka där man får införa fattigvården

6 kommentarer

  1. Lena Andersson

    1 juli 2013 återinförde Alliansen slaveriet/apartheidsamhället i Sverige, där de arbetslösa som tvingas komplettera med försörjningsstöd redan efter 2-3 månaders arbetslöshet tvingas till oavlönad samhällstjänst/heltidsarbete åt kommunerna! Men problemet är att Socialdemokraterna stöder detta beslut, så Socialdemokraterna har ingen trovärdighet när de kritiserar fattigdomen, särskilt som det i Umeå kommun enbart betalas ut max 4800 avsett för bostadskostnader för ensamstående i försörjningstödet oavsett vad den verkliga boendekostanden är och detta innebär att många arbetslösda i Umeå tvingas ta av pengarna avsedda för mat för att istället betala lägenhetshyran varje månad! I dagens bostadsbrist så är det dessutom inte lätt att snabbt hitta en billigare bostad för dessa arbetslösa som bokstavligen tvingas lämna sina hem på grund av arbetslösheten!
    De fattiga slår inte alls i taket utan de drabbas av det faktum att GOLVET/försörjningsstödet är för lågt, vilket LO/S inte avser förändra!
    Socialdemokraterna bedriver alltså exakt samma högerpolitik som Moderaterna!

  2. Klarsynt & ärlig

    Lennart, allt du pratar om vet vi mycket väl. Men du har glömt dej själv och övriga ”klippare” bland politiker som haft den i särklass bästa löneutvecklingen från 1994 till 2013, enligt DI.

    Snittlönen och politikernas arvoden, kr

    1994 2013 Nominell löneutveckling
    Genomsnittslön* 15800 29800 88,61%
    Statsministern 65000 152000 133,85%
    Övriga ministrar 55000 121000 120,00%
    Riksdagsledamöter 26500 59800 125,66%
    EU-parlamentariker 26500 69800 163,40

    Bra att du värnar över dom som är förlorare !
    För dom tror du att du tillhör, och försöker prata dej harmynt..
    Skänk en del av din pension till dom som behöver, då blir du TROVÄRDIG !!!!

  3. micke

    det är väll för att borgarna inte gömmer dem. Den största ökningen av klyftorna vi haft i modern tid var under erat förra styre

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Där har du fel för klyftorna och inkomsskillnaderna har ökat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.