Systembolag i Sävar Holmsund Hörnefors

Visst är det dags att dessa orter ska kunna få ett eget systembolag. Hörnefors tätort har i stort sett lika många innevånare som hela Bjurholms kommun. Det finns många viktiga skäl för detta.

Ett systembolag skulle vara ett bra komplement och säkra handeln i området. Områdena har dessutom stora sommarstugeområden i sin närhet så underlaget är större än de fast boendena.

Ur miljösynpunkt är det bättre att det finns system på orterna. Då slipper folk åka in till centrum och köra många mil vilket måste vara helt fel ur miljösynpunkt. Jag tror inte heller att den ökade tillgängligheten skulle innebära ett ökat drickande.

Jag pratade med min efterträdare Hans Lindberg i går och han delade min uppfattning när jag framföre iden. Vi dörrknackning i Hörnefors mötte inte heller iden något motstånd. Så det blir att agera den närmaste tiden och övertyga systembolaget.

4 kommentarer

  1. Olle

    Det är kanonbra förslag, men tror det vore ännu bättre att låta småbutikerna ha en liten systemavdelning eller liknande.
    Detta innebär att de får lättare att överleva de många stormarknader som lockar kunderna på landsbygden att handla i staden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.