Bevisat att Trafikverket klarar inte uppgiften

Bevisat att Trafikverket klarar inte uppgiften. De planerar att dra ner ännu mer på ett redan eftersatt underhåll. Det är SVT som tagit del av sådana dokument. Det är på 42 sträckor som underhållet kommer att minska kraftigt. På 23 sträckor kommer det att upphöra helt.

Jah håller med Karolina Boholm som är transportdirektör på Skogsindustrierna och som jag pratat med många gånger om förutsättningarna för skogsindustrin när hon säger ”Om det stämmer så är det ytterst allvarligt, stänger man några små banor ute i periferin, så betyder det att det inte kommer något gods på de stora stambanorna

Enligt min mening borde dessa banor som tvärbanan rustas upp i stället så att skogsvaror kan flyttas över till järnväg vilket gör att vägarna inte körs sönder på samma sätt när det är tjällossning.

Regeringen måste ta tag i Trafikverket och jag är den som tycker det blev sämre när man slog ihop Banverket och Vägverket.

Visst borde det finnas en samordning mellan Banverket och Vägverket men det tror jag är främst när det gäller planering. Som ni vet har man inte klarat av det uppdrag man fick 2007 att bygga den felande länken nämligen den västra länken på 7 år. Där planen legat i flera år för fastställde.

Har vi i kommen haft ansvaret för byggandet av vägen och planlagt sträckan med detaljplan har det varit klart för länge sedan. Visst har den överklagats men då har regeringen avslagit överklagandet. Det är en ren och skär inbillning att man kan komma fram utan överklagan på det sätt man jobbar.

Regeringen måste snabbt som möjligt se till att det blir ett regelsystem som gör arr regeringens beslutade projekt blir av. Det är orimligt att det ska bli fördröjt i så många år. En block överskridande överenskommelse vore till stor fördel. Regeringen ska satsa på infrastruktur och då måste det finnas regler så det går att bygga.

Jag har sett för mycket och vet för mycket och Trafikverket klarar inte av sitt uppdrag. Stefan Löfven du måste peka med hela handen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.