Idag håller jag på K-G Bergström

Idag håller jag på K-G Bergström. Det har pratats mycket om de så kallade Saudikrisen. Jag blev glad när jag läste denna korta artikel i Omni där Bergström inte tycker att Margot Wallström har något att skämmas över. Nedan kan du läsa artikeln som står i Omni

Expressens K-G Bergström ser inte Förenade Arabemiratens beslut att kalla hem sin ambassadör från Sverige som ännu ett bakslag för regeringen. Det finns ingen anledning för Margot Wallström att skämmas över den nya arabiska protesten.

Landet är granne med Saudiarabien. Sharialagarna är en betydande källa till landets lagstiftning enligt Wikipedia. Det förklarar det mesta , skriver Bergström, som menar att om något svenskt affärsintresse nu drabbas, så är det en skada som ett modernt, upplyst land som Sverige får ta.

Den arabiska reaktionen kan förstås utifrån deras uråldriga värderingar, vilket inte är någon ursäkt för att inte protestera , skriver han.

4 kommentarer

  1. Sixten

    57 stater i den muslimska värden sluter upp bakom kritikenmot Wallström och nu upphäver saudarabien visum till svenska affärsmän. Hur mycket får det kosta svenskamedborgare i förlorade jobb och minskade skatteintäkter?Det kommer nog att visa sig i vårbudgeten.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det skulle vara intresasnt att veta vem som finansierar IS och det finns på Wikepedia att det är några stater i området

  2. Bertil

    ”som menar att om något svenskt affärsintresse nu drabbas, så är det en skada som ett modernt, upplyst land som Sverige får ta.”

    Visst måste den skadan tas. Men är det nån skada , högern brukar ju framhålla när företag avskedar att då frigörs folk till att göra nåt annat av det kan nya företag skapas o.s.v
    Samma må gälla detta Nya marknader nya Marknadsandelar .

    Vidare så är detta typ av samma förlust när HM. tvingas bryta samarbetet med
    företagare som nyttjar Barn i sin verksamhet där HM är inblandade Eller hur.

    Världen blir bättre om färre utnyttjas.
    Ändå ska ni veta att även i Sverige har denna sjuka åkomma
    kommit. Detta när Reinfeldt förespråkar sänkta trösklar samtidigt som han förespråkar högre höglöner.
    Så profiten på svaga är idag en het marknad.
    Bra av Margot. Mycket bra.

  3. janne

    Hej Lennart

    Ja – jag kan inte annat än vara lika förvånad som du – K-G har trots allt värderingar som tangerar det de flesta av oss faktiskt tycker och Margot Wallström ska inte vara den som lider av spöstraff … Var är resten av regeringen – var är EU? Var är USA???

    Jag undrar och bara hoppas att globalisering och FN ska bli starka faktorer i en fredligare värld

    http://janpaimo.blogspot.se/2015/03/drev-mot-margot-wallstrom.html

    Mvh

    Janne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.