Putin gav order om att hjälpa Trump

Putin gav order om att hjälpa Trump. Det har de tunga cheferna i USA,s spioncentra CIA, FBI och NSA konstaterat i en rapport som nu offentliggjorts. De har informerat Donald Trump som rycker på axlarna och säger att det inte har påverkat valet i USA. Vi som ändå minns valrörelsen i USA kommer mycket väl ihåg Trump,s ständiga attacker på Clinton om mailen som han ville se. Det måste väl därför vara så att Trump kände till de Cyberangrepp som Ryssland utsatte USA för. Trump använde detta i valrörelsen för att skada Clinton.

Det här är äckligt att USA har en president som varit beroende av Rysslands spioneri vid valet till President och att det är Putin som beordrat spioneriet och därmed helt fått klorna i Donald Trump. Det här liknar mer och mer den så kallade Watergate skandalen som gjorde att Nixon fick gå som president. Det är också märkligt att Trump på detta sätt låtit Putin lura sig på detta sätt. Vi kommer säkert att både få höra och se mer om detta i framtiden. Putin har självklart inte gjort detta bara för att han är förbannad på Clinton utan för att kunna utöva sina egna maktambitioner. Det diskuteras i stort sett på varje nyhetsmedia så här i början på nya året och Putin sitter säkert på sin kammare och njuter.

8 kommentarer

  1. Basic Rules

    Nättroll från S:t Petersburg och beordrade cyberattacker- en ny sorts krigföring som Trump och även vi,måste ta på största allvar. Det är dags för Donald att växa upp nu, och se världen som den är, som vice president Biden sa härom dagen.

    Rysk desinformation och spridning av falska nyheter i Sverige ökar. Det visar en ny unik studie av Utrikespolitiska institutet.

    ” Ryssland har på olika sätt intervenerat för att försöka påverka beslutsfattande, i synnerhet i Natofrågan som är central, säger Martin Kragh, Rysslandsexpert och seniorforskare vid Utrikespolitiska institutet (UI).” Ref Dagens DN.

  2. Uffe

    Fortfarande har inga bevis presenterats. Rapporten i sig är rena skämtet. Men om det nu är så att Putin ligger bakom och verkligen kunnat påverka själva valresultatet (där Clinton fick flest röster) så är det ju inget annat än ett rejält underbetyg till både Demokraterna, Vita Huset och CIA – som känt till detta utan att göra något åt det.
    Att rapporten kommer långt efter det att Trump valts in som den nye presidenten, och faktiskt inte innehåller information som binder Putin till detta men ändå anklagas för det ser inte seriöst ut alls.
    Däremot måste man fundera över vilken agenda som dessa spionorganisationer kan tänkas ha.

    Dock måste detta även sättas i perspektiv:
    Cyberattacker pågår hela tiden från alla länder. Det finns webbsidor där man kan följa detta i realtid.
    Dock visar det ju bara var servrarna står och inte vem som eventuellt ligger bakom attackerna.
    USA attackerar andra länder och försöker påverka deras valresultat så det är ju inte konstigt om även USA blir attackerade av de som vill påverka deras valresultat.

    I detta fall måste man någ ändå klargöra att valresultatet inte påverkats av detta.
    Läckan kom inifrån Demokraterna själva, och det man borde vara orolig för är innehållet och sakfrågan i sig och inte vem som eventuellt ligger bakom cyberattacker som möjliggjort att informationen kommit till allmänhetens kännedom.
    Enligt WikiLeaks så är det inte Ryssland som ligger bakom. Och WikiLeaks har inget intresse av att försvara Putin så de framstår i alla fall som mer trovärdiga än CIA.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Cheferna för spionageaenheterna som jag nämnt har ju underlaget och Trump har fått se dem och hans kommentar var bara att det inte påverkat valet

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Trump har ju fått se rapporten och hans kommentar var att det inte påverkat valet. klart som korvspad att han visste om detta i förväg och deet kom ju fram i hans valrörelse då han diskuterade mailen som Clinton hade

  3. Uffe

    Ska tydligen ha framkommit nya uppgifter nu om att de upptäckt en transaktion från Trump på närmare 50 milj. till ett bolag där en av Putins närmaste vän sitter med i styrelsen. Kan det vara ett beställningsjobb rent av?

  4. Nils Lindholm

    Mail grejen är ju en skandal som heter Clinton Cash o handlar om Clinton Foundation som även hade ett brevlådeföretag i Sverige , Lundin, Eriksson, penninglotteriet, Postkodlotteriet verkar vara inblandade
    Hur Utrikesminister Hillary Clinton kanske lät sig köpas.
    Sånt ska väl avslöjas oavsett vem som är avslöjaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.