Styr regeringarna myndigheterna

Styr regeringarna myndigheterna. Jag är i alla fall mycket tveksam om detta sker. Jag tror inte ett enda dugg att så sker. Under den förra mandatperioden endes vi över partigränserna i översiktsplan att vi skulle ha så kallade gröna parkeringsköp som innebar att i stället för att bygga parkeringar så skulle fastighetsägarna i stället satsa pengar i en kollektivtrafikfond så att de som jobbade i fastigheten skulle få rabatt på att åka kollektivt till jobbet.

Alla tyckte det var en utmärkt ide för att minska på miljöbelastningen. Jag pratade med alla ministrar i alliansregeringen som kunde ha med saken att och skrev brev. Ministrarna tyckte det var en bra ide att pröva något nytt men fick aldrig något skriftligt svar. Skrev också till den nya S ledda regeringen och fick ett svar att det var skickat vidare. Varför jag skrev var att skattemyndigheterna tyckte att det skulle vara förmånsbeskattas vilket jag inte förstår eftersom de som gav förmånen om det nu är en förmån var fastighetsägaren och inte arbetsgivaren.

Ännu värre var att för att få flera att cykla skulle fastighetsägaren tillhandahålla cykelparkeringar inomhus där man även hade utrymmen för kläder och tvättutrymmen. Även där skulle tvätt och omklädningsutrymmen förmånsbeskattas trots att arbetsgivarna har en skyldighet att tillhandahåll omklädningsutrymmen.

Det här visar att myndigheterna inte tar ett ansvar för ett långsiktigt hållbart samhälle och inte regeringar lyssnar på oss ute i landet. I Stockholm där det inte finns varken parkeringar för cyklar eller bilar och där folk på departementen inte vet ett enda dugg om hur Umeåborna tar sig till jobbet och där kommun och fastighetsägare tillsammans tar ett ansvar för miljön om man får.

Visst ska löneförmåner förmånsbeskattas men det här är inga löneförmåner utan ett ansvar för miljön att Alla löneförmåner ska på något sätt beskattas. I Umeå har vi fått beskedet att om fastighetsägaren i stället för att bygga parkeringar som inte är förmånsbeskattade i stället satsatsar i en kollektivtrafikfond ska detta förmånsbeskattas trots att det är arbetsgivaren som gör kollektivtrafiken billigare utan fastighetsägaren som slipper bygga dyra parkeringar.

Tar ett ex till i bara farten . Vi ville bygga cykelparkeringar inomhus med dusch och låsbara skåp. Skattemyndigheten sa förmånsbeskattning trots att arbetsgivaren ska hålla med omklädningsrum. Däremot ska bilarna få rabatterade pris vilket är helt sjuk i stället för att öka åkandet i kollektivtrafiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.