Låt oss inte förföras av kärnkraftseliten

Vi har ikväll fått information via media att centerpartiets riksdagsgrupp fått mandat till fortsatta förhandlingar om en lösning av energipolitiken och hur vi ska ha det med kärnkraften. Men vi får inga besked om vad det innehåller. Jag hoppas verkligen att det betyder att man från våra företrädare håller fast vid den linje som våra stämmor lagt fast!! Jag kan inte förstå hur man annars ska kunna möta stämman i maj och våra förtroendevalda i landsting och kommuner nu till helgen på Gotland

Det pågår en intensiv lobbyverksamhet från intressenterna kring den maktelit som rör sig runt kärnkraften. De har startat en kampanj med syfte att nu måste vi ladda om våra kärnkraftsanläggningar. Man anar att det inte var någon slump att KD var ute i fredags med ett budskap, och samma budskap upprepades i går av Urban Bäckström och idag förmedlas det i en del tidningar av fackpampen Stefan Löfven som sitter i sossarnas VU.
För mig vore beklagligt och lite av ödets ironi om en centerpartistisk miljöminister och energiminister skulle lägga fram en proposition som innebär att den gällande stopplagen för nya kärnkraftverk tas bort för att man ska kunna bli överens om en offensiv klimatpolitik och för att få satsa mer på förnybar energi. Vi måste väl kunna ställa krav på Fp Kd och M att den hållbara energiproduktion behöver de 30 år som kärnkraften fick på sig för att etablera sig. Men inga nya skulle laddas. Maud och Andreas måste stå emot locktonerna från kärnkraftslobbyn.

En kommentar

  1. Isak

    Låt dig inte förföras av kärnkrafts-
    lobbyn. Alla resurser måste nu
    satsas på den alternativa och håll-
    bara energin. Det finns ingen väg
    bakåt. Och den är för farlig för våra kommande generationer att
    börja kohandla med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.