Ny teknik och region Norrland

Idag har jag deltagit i hälso- och sjukvårdsutskottets möte som gick av stapeln med hjälp av videokonferens. Ledamöter från Sorsele och Skellefteå var uppkopplade med oss som är från Umeå. På det sättet spar landstinget kostnader och tid då ledamöterna slipper åka 20 till 30 mil för ett möte. Den nya tekniken binder ihop länet vilket jag hurrar. Hoppas att vi fortsätter och utvecklar den här möjligheten.

Inför en ny regionbildning i Norrland som än inte är avgjord så ska den nya tekniken självklart användas och som gör att vi binds ihop och slipper långa resor. Det kommer gälla både patienter och förtroendevalda. I morgon träffs den sk Norrstyrelsen i Östersund och ska då ta ställning om vi ska fortsätta med det påbörjade arbetet att bilda en region Norrland. Till skillnad mot Robert Winroth och miljöpartiet tycker jag att arbetet ska fortsätta. Vår ansökan ska ju nu behandlas av kammarkollegiet för att dom ska bedöma våra förutsättningar att kunna bilda en gemensam region. Än inget besked om att vi inte är godkända och då ska vi verkligen visa att vi vill och kan helst till valet 2010. Att det ska ske regionalisering lika den i Västra Götaland och Skåne har ju partiledarna i alliansregeringen enats om. Frågan är bara när och hur stor regionen ska vara. Fick jag också göra omtag så självklart är den bästa storleken den region som omfattar alla fyra norrlandslän. I den samverkan har vi ju redan idag kring den högspecialiserade sjukvården.

Ikväll har centerpartiet sin kretsstämma på församlingsgården på Teg och då får vi centerpartister i Umeå möjligheten att få en fördjupad diskussion kring regionfrågan. Den särskilt anställda processledaren Jan-Åke Björklund gästar oss för att vi ska få chansen att föra ett samtal och dialog om region Norrland. Välkomna alla som vill vara med i det dialogmötet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.