Mats Odell och landstingens ekonomi och regionfrågan

Idag har har allians för Västerbotten samlats i Umeå för att dra upp riktlinjerna för kommande budgetarbete i landstinget.Vi diskuterar hur vi ska arbeta tillsammans för att visa att vår färdriktning i landstingspolitiken kommmer att leda till bättre tillgänglighet, mindre vårdköer, bättre vård till västerbottningarna och en ekonomi i balans.
Vår uppfattning är att landstingens och kommunernas ekonomi måste få förutsättningar för att leverera en trygg och säker välfärd. Då blir jobben viktiga,skatteintäkterna och statsbidragen. Kommunministern Mats Odell besökte oss och gav oss hopp. Det kommer mer resurser till kommuner och landsting. Men en total bedömning av vad skattepengarna ska räcka till kommer att göras.
Regionfrågan
Debatten om regionfrågan i Norrland är ju ganska het i alla fall på bloggen. Vi tolkar ju lite var och en vad som kommer att ske fram till valet 2010 och vad som sker efter att partiledarna kommit överens om att vi ska ha tre regioner, dvs en regionalisering ska ske. Nu säger ansvarig minister att det blir regioner men kanske inte till valet 2010. Men fortsätt att utred fråpgan, analysera vad som blir bäst vad gäller storlek och gränser var Odell tydlig kring. Jag blir alltså övertygad om att Norrstyrelsen ska fortsätta sitt arbete. Vi går till val till ett regionfullmäktige i någon form och storlek senast valet 2014 men helst 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.