Centerpartiets stämma tog beslut om papperslösa och gömda

Centerpartiets stämma som i dagarna äger rum i Örebro har nu behandlat ett nytt program för välfärdsfrågorna. Tyvärr har jag inte kunnat vara med och det smärtar. Har annars deltagit på alla stämmor sedan mitten av 80-talet.

Centerpartiets stämma tog till min stora glädje sent igår ett klokt beslut. Gömda och papperslösa ska ha rätt till vård på samma villkor som övriga befolkningen. Det är enligt min mening det enda rätta. Centerpartiet har en grundläggande värdering att alla människors har lika värde. Då ska vi också driva detta att alla ska få vård efter behov och det är då också en mänsklig rättighet att papperslösa ska kunna få både akutvård, barna – och mödravård och även planerad vård om de befinner sig i Sverige och är gömda eller papperslösa.

En kommentar

  1. Johan Kling

    När Centerpartiet klubbade vård för papperslösa inatt var det spännande. Men där visade CUF och en rad landstings- och kommunpolitiker som exepmelvis Olle som drivit och visat engagemang i frågan vad det kan göra! Nu driver ett regeringsparti frågan om allas rätt till vård!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.