Vårdgarantimiljarden ger effekt på landstingets köer

Som centerpartist har jag enträget drivit att landstingets köer till vård och behandling måste arbetas bort. De skapar bara kostnader för landstinget, för samhället med ökade sjukskrivningskkostnader och stort mänskligt lidande för alla patienter som väntar i vårdköerna. Alliansregeringens förslag om en sk vårdgarantimiljard som för oss i landstinget kan innebära ett bidrag med ca 30 miljoner kronor. Men då ska vi uppfylla minst 80% av målsättningen att ingen ska behöva vänta mer än 3 månader i kön.

Nu ser vi redan effekerna av denna satsning. Vårdköerna i landstinget både för nybesök hos specialist och för att få komma till operation och behandling minskar i rask takt.

Det här visar att incitamentsystem, dvs att man får bidrag om man kan visa resultat, är rätt väg för att få igång olika åtgärder för att öka sin verksamhet och få ned vårdköerna. Diagrammet visar med tydlighet vad som nu händer ute i vården på våra lasarett. Vinnar är alla landstinget och framför allt patienterna. Allians regeringen och alliansen i landstinget ska ha all heder av sitt politiska arbete med vårdköproblematiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.