Nu får landsting och kommuner ytterliggare tillskott genom minskad sjukfrånvaro

Alliansregeringens sjukskrivningsmiljard som syftade till att snabbare få folk tillbaka till arbetet genom bla effektivare sjukskrivningsprocess ger nu ett ytterligare tillskott till landstingens och kommunernas ekonomier. Färre sjukskrivningsfall har inneburit minskade kostnader för den försäkringskostnad landstinget har som en del av arbetsgivaravgiften.

Det här framgår av ett nyhetsbrev från SKL. Minskad sjukfrånvaro har inneburit att premierna för avtalsgruppsjukförsäkring och avgiftsbefrielseförsäkring kan sänkas för innevarande år (2009). Sänkningen uppskattas ge minskade kostnader för arbetsgivaravgiften på 2,3 miljarder kronor för kommuner och landsting sammantaget. För vårt landsting innebär det ett tillskott på uppskattningsvis 20 miljoner 2009 och ca 40 miljoner 2010. Välbekommet ekonomiskt tillskott i dessa ekonomiskt svåra tider i landstinget.

Det här visar att alliansregeringens åtgärder och initiativ ger effekt som gagnar våra möjligheter att ge en bra sjukvård. Lyssnar man på Levi Bergström (s) och Maria Grip (v) så gör inte alliansregeringen ett dyft. Och inte heller ska man räkna in dessa pengar som intäkt om man inte är hundraprocentig säker att de kommer. Nu får vi detta nya tillskott och vi ska glädjas åt att vi med hjälp av alliansregeringens sjukskrivningsmiljard har lyckats få ned skukskrivningsfallen i Västerbotten.

Men vänstermajoriteten i landstinget kan utan pardon spara genom att skära ned i primärvården och på våra lasarett med 6% på två år. 300 miljoner bort från sjukvården är Ok utan att ange vad som ska skäras bort. När ska västerbottningen sluta rösta fram dessa politiker vid varje val som man gjort sedan slutet av 60-talet!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.