Centerpartiets minus 0,8 kräver eftertanke

Det blev ingen större framgång för centerpartiet i EP valet. Därför krävs nu en grundlig fundering på vad som gick fel. Som det diskuteras inom rörelsen så tycker jag att problemet är större än 0,8 procentenheter vi minskade med. Centerpartiet är ett modern och heltäckande parti, men det har inte gett resultat i gårdagens val.

För många väljare tycks EP valet vara en möjlighet att proteströsta. Och många väljare verkar föredra enkla, tydliga linjer före de övergripande och heltäckande programmen. Det kanske är så som det sägs att människor har en tendens att testa nya partier. Piratpartiet är bara att lyckönska och hoppas att de kan bredda sitt program i det dagliga arbetet i EU kommande fem år. Annars är de som junilistan en kortlivad röst och en röst i öknen i politikens vardag i Bryssel

Miljöfrågorna och integritetsfrågorna är viktiga frågor inom centerrörelsen. Men vi lyckas inte formulera dom enkla och tydliga för att attrahera ungdomarna. Dessutom tycker jag att vi än mer borde ha betonat vad vi vill att EU ska syssla med. Ett smalare och vassare EU är ett bättre budskap än Europas förenta krafter

Det är dock glädjande att fler och fler i storstäder väljer att rösta på Centerpartiet. Jag hoppas att vi inför riksdagsvalet lyckas förmedla att Centerpartiet är ett heltäckande och komplett modernt parti gällande värderingar och ambitioner. Att vi dessutom har många eldsjälar till medlemmar, starka lokala kandidater och en fantastiskt stark partiledare. Betydelsen av kända lokala företrädare visar inte minst EP valet att det krävs för lokal framgång.

En kommentar

  1. Alexandra

    ”Miljöfrågorna och integritetsfrågorna är viktiga frågor inom centerrörelsen. Men vi lyckas inte formulera dom enkla och tydliga för att attrahera ungdomarna.”

    Jag vill inte ha mina integritetsfrågor enkla och tydliga, och jag tror att jag inte är ensam om det. Jag vill ha mina integritetsfrågor insatta och medvetna. Centerpartiet har inte längre min röst eftersom ni förespråkar integritetskränkande lagar utan att ha lyckats framföra några övertygande argument för desamma. Det handlar inte om att kommunicera klarare – er kommunikation är lika klar som er partipiska. Gå ut och prata med lite folk som numera bekänner sig till Piratpartiet, och ni kommer att upptäcka att många av dem har intelligenta och pålästa åsikter och knappast kommer att ”attraheras” av lättfattliga slagord (som ”Ja till Europa”).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.