Tillbaka till vardagen, landstinget och (S)parpaket och Nolia.

Ja så var semestern slut. Nu blir mina blogginlägg lite tätare. Den politiska debatten har ändå inte helt avstannat. Idag har vi från alliansen i landstinget en stor debattatrikel i VK om det sparpaket som socialdemokraterna genomför i landstinget och som kommer att bli kännbara för oss alla västerbottningar. Från alliansen är vi kritiska till majoritetns generella sparbeting som nu läggs ut i verksamheten. Vårt förslag är att med tydliga prioriteringar vad som ska sparas på och att sjukvården ska i möjligaste mån fredas och istället genomföra förändringar av organisation och bortprioritera det som inte är direkt sjukvård.

Noterar också att det finns tankar inom alliansregeringen om att tillföra kommuner och landsting ökat statsbidrag för nästa år. Det är välkommet. Ett utspel som Björklund och folkpartiet nu gör måste nog betraktas som förankrat av övriga i regeringen. Även om min partiledare Maud Olofsson ställer sig lite tveksam. Det gör hon nog av taktiska skäl för hon har ju också ansvar för att i budgeten för nästa år även ge förslag som gynnar hennes ansvarsområde. Näringslivet och jobben där. Även om det också är viktigt att säkara jobben inom välfärdssektorn.

Den här veckan kommer jag att av och till finnas i centerpartiets valstuga på Nolia. Ni är välkommen att besöka mig där och snacka mera centerpolitik och om bekymmren då det gäller sparandet i landstinget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.