Västerbottens kommuner och landsting får 82 miljoner !

Sverige ligger i väl till för att ha världens friskaste befolkning. I västerbotten har vi visionen att bli friskast i hela världen 2020. Men vi har ändå ett land och ett län som haft de längsta och flest antal sjukskrivningar. Ett av alliansregeringens mål var just att få tillbaka dessa långtidssjukskriva i arbete och i meningsfull sysselsättning. Nu verkar det också som kommer att lyckas. Minskade antal sjukskrivningar ger de människor som gömmer sig i siffrorna ett bättre liv. Det ger också kommuner, stat och landsting mer pengar att fördela. Nu sänker AFA försäkring sin premie med 2,3 miljarder för landet.

Det här innebär att Sveriges kommuner och landsting har ytterligare 2,3 miljarder kronor att röra sig med – en summa som exempelvis motsvarar kostnaden för all hälso- och sjukvård i Blekinge.

För Västerbottens kommuner och vårt landsting handlar det om 82 miljoner kronor tillsammans. Otroligt välbehövligt i besparingstider, då det känns som varje krona räknas och gör skillnad. Helt klart är att landstingets arbete att få ned på antalet sjukskrivna och alliansregeringens satsningar den sk sjukskrivningsmiljarden gett effekt. Att inte alliansregeringen inget gör för att förbättra våra förutsättningar för att satsa på välfärden känns som mycket tomma ord. Även om vi är tacksamma för att det blir ytterliggare satsningar i kommande budgetproposition.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.