Det blir gratis att vaccinera sig mot svininfluensa

Nu finns det ett förslag från SKLs beredningar till SKL styrelsen imorgon hur man ska hantera rekommendationen om svininfluensavaccineringen. Diskussionen har varit bra och det känns mycket tillfredställande att vi mellan partier och olika delar av landet delar bilden att nu måste allt göras för att detta ska bli en framgångsrik process som innebär att vi kan minimera risken för en stor grupp att insjukna i influensa i höst. Vaccineringen är en försäkring som vi gemensamt nu ska ta, men det kräver att så många som möjligt också vaccinerar sig.
Rekommendation tar därför också ställning för att ingen avgift ska tas ut . Vi pekar också på betydelsen av att alla aktörer som kan medverka i vaccineringsprocessen gör det och att kommuner och företagshälsovårder har ett särskilt ansvar att ställa upp. Hoppas denna tydlighet kan göra att vi i vårt län blir överens med kommunerna om att dessa ska ta ansvar för att vaccinera skolbarn, våra äldre i äldreomsorgen och sin egen personal. Lika viktigt är det att landstingets vårdpersonal också vaccinerar sig och visar att de gör det inte bara för sin egen skull utanför att minska smittspridningen till patienter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.