Pensionärerna får en skattesänkning på 3,5 miljarder

Idag presenterade alliansregeringen på DN debatt att skatten för de som är äldre än 65 år sänks från och med nästa år med 3,5 miljarder kronor. Sänkningen är permanent och betyder oerhört mycket i annars en besvärlig situation som denna grupp har hamnat i. Pensionen kommer nämligen pga av den finansiella utvecklingen och att det faktiskt är deflation att sänkas nästa år. Därför är denna skattesänkning så oerhört viktig och välkommen. Skattesänkningen är inriktad mot både de sk fattigpensionärerna de med garantipension och mot de med låg och medel nivå på sin pension. Detta är fördelningspolitiskt helt rätt och är en tydlig centerpartistisk linje som vi hela tiden har och kommer att driva. Det är de med lägst pension som ska få den största sänkningen.

 Räknar man med en genomsnittlig skattesats så kommer de med garantipension få en skattesänkning på minst 1000 kronor per år och övriga med låga pensioner får en skattesänkning på 1700-2000 kronor per år. Lägger man ihop den förra skattesänkningen för ett år sedan så får de med allra lägst pension en total sänkning med ca 3500 kronor per år. Det här visar att alliansregeringen tar allvarligt på den situation som pensionärerna är i och levererar den skattesänkning som pensionärerna verkligen förtjänar att få. Även om den inte är i samma nivå som jobbskatteavdragen för oss yrkesverksamma. Men fler i i arbete kommer på sikt att gynna en än positivare utveckling av pensionen för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.