Region Norrland – Ja tack redan 2011.

Så har nu utredningen om forutsättningarna att bilda en region Norrland äntligen publicerats och ska nu ut på remiss till kommuner och landsting i Norrland. Tänk så olika vi tolkar utredningens beskrivning av förutsättningarna att kunna bilda en region Norrland. Moderaterna i Norrland ser nu att vargen kommer om denna region blir av. NUS är hotad och Lycksele lasarett likaså. Inget kan vara mera fel. Tvärtom ser jag att utredningen lyfter fram betydelsen av att det finns ett regionsjukhus i Norra regionen och att om man inte samverkar och tar gemensamt ansvar så finns farhågor om att tex den södra delen av regionen,dvs Sundsvall-Jämtland söker sig till andra regionsjukhus som tex Uppsala. Så min slutsats är att vi måste gå samman i Norrland för att klara framtidens utmaningar och för att stärka Norrlands Universitets sjukhus och för att även samverka för att de mindre lasaretten får förutsättningar för en utveckling och fortlevnad. För detta krävs ett större befolkningsunderlag, ett regionsjukhus och universitet inom regionen som blir spjutspetsar i denna nya region. Därför ser jag att en fyrlänslösning och en treläns lösning får tummen upp i utredningen och andra alternativ är tveksamma enligt utredningsförslaget. Låt oss därför nu redan 2011 få bilda en region enligt utredningens tummen upp alternativ.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.