Sports medicine ett lyft för Umeå och regionen

Etablering av Sports medicin måste bli av. Allt annat är ett stort misslyckande för alla parter. Inte minst för oss ansvariga politiker. I morgon träffar vi från den politiska ledningen i landstinget Sports medicine. Jag hoppas verkligen att någon eller några dagars försening inte ska innebära att det avgör att etableringen inte blir av eller att vi förlorar den kompetens som idrottsmedicin har kring bla senoperationer.

Jag har för avsikt att hitta en lösning som tillgodoser alla parter. Så viktig är det för Umeå, regionen, kommunen och universitet. Landstinget får inte bli den som fäller en sådan här etablering.  

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. S Lenn Pettersson

  Du sitter själv med i förhandlingarna. Tala klartext någon gång så vi utanför landstingsrummen kan få veta varför det alltid ska vara sirap..lera…ratmtyr…med i landstingets förhandlings- och diskussionsaktiviteter. S-partiet har ju insett att Levi B inte kan få fortsätta i sin huvudroll. V hör vi inte alls av i den här frågan och MP gömmer sig också. Oppositionen går
  omkring och hukar. Tala om hur frågan kring Idrottsmedicin baxats fram i tjänstemannarum och politikersittningar. Nån måste väl ha tillräckligt kurgage för detta? Eller så är ni alla medskyldiga till den här soppan.

 2. olle edblom

  Svar till S Lenn Petersson
  Jag och Levi bergström har av landstingsstyrelsen fått ett öppet mandat att förhandla fram en lösning kring Sports medicine.V ville överhuvudtaget inte att vi skulle få något mandat.Nu träffar vi Sports Medicine i morgon och då ska frågan lösas. Vi vill inte något annat än vad du och andra skattebetalare anser,nämligen att vi kommer till en lösning där vi på bästa sätt nyttjar skattebetalarnas pengar.Ingen vill ha en långbänk i frågan och jag vill säkra en etablering av Sport medicine i Umeå och att Alfredsson blir kvar i Umeå.

 3. S.Lenn Pettersson

  Tack för ett svar. Hoppas träffen på fredagen röjer undan alla stora frågetecken. Märkligt dock att avtal ska göras så oklara att en särskild delegation måste reda ut 1. Tjänstemannaledningens tvärsäkra inställning om hur avtalet ska tolkas. 2. Hur Politikernas uttalade vilja kan vara så otydlig att den håller på att punkteras i en juridisk karusell. 3. Varför Sports Medicine måste pressa fram svar på sin bolagiseringside efter en fustrerande politisk långbänk.

 4. S.Lenn Pettersson

  Bra att tvisten med Sports Medicine löstes. Frågan har blottlagd underliga turer i landstingets förhandlingsarbete. MAn kan inte värja sig för tankar att saker som sägs i sådana här sammanhang rymmer luddigheter. Hästhandlartag skymtar fram. Din medverkan har uppenbarligen behövts för att lösa knmutarna. Du förtjänar lovord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.