Opinionen kring sjukförsäkringen

Sjukförsäkringsdebatten har varit intensiv den senaste tiden. Det har mest handlat om att enskilda människor upplever sig fara illa av den stora omläggningen. Det finns också ofta med rätta en stor oro bland många som nu under nästa år kommer att få hjälp via Arbetsförmedlingen för att ta sig tillbaka. Oron har förstärkts av att socialdemokraterna gjort allt för att visa att det är alliansregeringens fel. Men en opinionsundersökning från Demoskop visar att man misslyckas. I dagens SvD finns en riktig bra analys och kommentar kring detta. Betydligt fler har förtroende för regeringens sätt att hantera sjukförsäkringen än oppositionens. Beror troligen på att folk inte är dumma. Många kommer ihåg att det var vänsterkartellen som misskötte sjukförsäkringen så till den milda grad att Sverige med världens friskaste befolkning hade världens längsta och flesta sjukskrivningar. Det är ett risktagande att bygga valpropaganda på antagandet att väljare är korkade.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    ”Många kommer ihåg att det var vänsterkartellen som misskötte sjukförsäkringen så till den milda grad att Sverige med världens friskaste befolkning hade världens längsta och flesta sjukskrivningar.”

    menar du att de som var sjukskrivna under förra mandatperioden bara fejkade, eller?

  2. Björn Hällgren

    Ja du Alejandro, riktigt så är/var det naturligtvis inte att alla sjukskrivna fejkade även om det naturligtvis finns en och annan som utnyttjar systemet, både idag och tidigare. Hela Socialförsäkringssystemet har varit så erbarmligt illa skött under så många socialdemokratiska/ vänsterkartell regeringar i flera decennier i ett slöseri med ofantligt antal skattemiljarder år efter år för att bl.a. ge folk med olika sjukdomar förtidspension och på så vis enklast gömma bort ”problemet”
    Efter bl.a 10 års erfarenhet som distriktssjukgymnast har jag visst fog för vad bl.a stor brist på rehab. innebär

  3. Jay

    ”…många som nu under nästa år kommer att få hjälp via Arbetsförmedlingen för att ta sig tillbaka. ”

    Om du har koll på hur verkligheten ser ut så vet du att Arbetsförmedlingen väldigt sällan hjälper till med att ta folk ut på arbetsmarknaden. Det får man sköta helt själv, medan AMS fungerar som en kontrollinstans.
    Testa att gå på en introduktionsträff på AMS och se själv! 90% av informationen handlar om vilka krav den arbetssökande måste uppfylla för att få a-kassa, sen nämns platsbanken i förbifarten som enda exempel på vad AMS kan hjälpa till med.

  4. Niels

    Citatet ”Sverige med världens friskaste befolkning hade världens längsta och flesta sjukskrivningar” går ju inte tolka på något annat sätt än att Olle Edblom menar att i stort sett alla fejkade sina sjukdomar. Hur kan man annars påstå att vi har världens friskaste befolkning trots flest sjukskrivningar?
    Rejält otäck syn på svenskarna. Hade jag varit sjuk under den här tiden hade jag känt mig rejält förloämpad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.