Energiuppgörelsen i hetluften igen

Centerpartiet och kärnkraften är åter i hetluften. Igår hade SVT rapport ett inslag om hur tre avgående c- riksdagsmän hotar att fälla under vårens riksdagsarbete den uppgörelse som partiet gjort om energiuppgörelsen. Jag var själv kritisk och bedrövad när uppgörelsen presenterades. Därefter har vi haft en partistämma där uppgörelsen sanktionerades. I efterhand förvisso men centerrörelsen har nu i demokratisk godkänt hur vi ska förverkliga en klimatsmart energiomställning. En omställning där kärnkraften inte byggs ut med fler kärnkraftverk och en stor satsning görs på förnyelsebar energi.

Man kan nu inte byta fot som de tre centerpartisterna ger uttryck för när riksdagen ska klubba uppgörelsen i vår. Att de tre avgående riksdagsmännen hotar med denna avgångspresent kan inte gagna centerpartiet!! Och vad gjorde dessa tre riksdagsledamöter på vår partistämma som ändå är vårt högsta beslutande organ?  Ett agerande Nu gynnar bara oppositionen och att vi får ett vänsterparti som styr efter valet i höst.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Vidar

    ”Man kan nu inte byta fot som de tre centerpartisterna ger uttryck för när riksdagen ska klubba uppgörelsen i vår.”

    Du är väl för naiv och lättpåverkad av Mauds högerkrafter!

    De tre centerpartister som gått ut i media har inte ”bytt fot” utan det är du och alla andra kappvändare i C som följer er partiledare, den politiker som är mest höger av alla i Svensk politik.

    Heder åt de tre ”sista” centerpartisterna i er riksdagsgrupp samt åt Börje Hörnlund – dessa medlemmar försöker rädda centerns trovärdighet – och vad gör du och den andra läkaren SO E?

  2. Isak

    Snacka om att byta fot. Snarare så bytte du något ädlare
    delar när du över en natt ändrade din inställning till
    kärnkraften. Du skrev det själv på din blogg så det är
    lätt att kotrollera om du nu har glömt din kovändning.
    Tycker nog att du är i en betydligt sämre dager än dom
    centerpartister som öppet vågar visa, att det var en våld-
    täkt på centerpatiets själ, när Maud och partistyrelsen
    körde över medlemmarna. Jag har tidigare skrivit om att
    du har förverkat ditt politiska förtroende flera gånger
    om. Man kan inte lita på en person som vänder kappan efter
    vinden.

  3. SH

    Dom tre riksdagsledamöterna gjorde som du på partistämman, tordes inte kritisera Maud då, men dom törs då nu vilket du inte törs.

  4. olle edblom (c)

    SH,Vidar och Isac! Ni läser dåligt vad jag säger och vad jag sagt. Jag var också bedrövad och ledsen efter uppgörelsen om kärnkraften och jag var emot att nya kraftverk skulle få öppnas. Nu blev det inte så illa. Inga fler än de som finns idag får fortsätta och jag tror inte det kommer att finnas ekonomi att ersätta någon gamal med en ny. Dessutom så har nu vårt högsta beslutande organ,centerstämman, sagt Ja och då bör alla följa det i själva riksdagsomröstningen

  5. Vidar

    Olle – så har då ”partipiskan” använts för att få ”tyst i leden” – det är ett svek mot oss kärnkraftsmotståndare som röstat på C:

    Sveket kommer ni få känna av på valdagen – riksdagsrepresentationen för C är nog över!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.