Året som gått i landstinget

Nu är debatten i landstingsfullmäktige igång om 2009 års verksamhet i landstinget. Från allmänheten som hade möjlighet att ställa frågor om året som gått kom inga frågor tyvärr. Inte enda fråga har ställts under hela mandatperioden och man blir förvånad att inte allmänheten vill lyssna och ställa socialdemokraterna mot väggen om de tycker att det inte fungerar i landstinget. Eller så är alla nöjda, vilket inte jag tror. 

För inte kan man vara nöjd med att sjukvårdsverksamheten går back med 154 miljoner mot budget. Att hyrläkarna kostar oss 44 miljoner under 2009.Vården utanför länet går 59 miljoner kronor back mot budget. I jämförelse med andra län så ligger vi sämre till vad gäller tillgängligheten även om den blir bättre och bättre då vi fått särskilda medel 29 miljoner från alliansregeringen. I jämförelse med andra län så satsar Västerbotten ca 130 miljoner mindre  till vår primärvård om man jämför med landstingen i genomsnitt. Trots att vi ställer allt högre krav på att primärvården ska göra allt mer och vara tillgänglig. I centerpartiets och alliansens budgetförslag för 2009 och för 2010 satsar vi betydligt mer på sjukvården än majoriteten och vi gör inte besparingar i den direkta sjukvården utan besparingar ska göras  i övrig verksamhet. Det måste till en ny majoritet i valet i höst för att vi ska få en bättre styrning av landstingets verksamhet så att ekonomi och tillgänglighet blir bättre.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Gun Rehnman

    Alldeles riktigt, var är de frågorna? Du vet ju hur det låter utanför politikens kammare, då går det an att järmes, synd, ett bra forum för vård-frågorna!!
    Lycka till med den forsatta dagen, håll fanan högt!!
    Revisionsberättelsen?? Hur lång debatt blir det tro??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.