Socialdemokraterna mörkar för väljarna

Den rödgröna majoriteten i landstinget tänker mörka för väljarna. varje år i juni ska vi till fullmäktige lägga fram budget och landstingsplan för kommande år. Men i år när det är valår tänker majoriteten strunta i detta. De vill alltså inte varken för väljarna eller för verksamheten tala om vad de går till val på och hur de tänker få ordning på landstingets ekonomi. Vi från oppositionen tar helt avstån ifrån detta och har i media och i debattartikel  kritiserat de rödgröna för en så ansvarslös politik.

Väljarna bör i ett valår veta vad som komma skall när de väljer vilka som ska styra landstinget nästa mandatperiod. Vi från alliansen kommer att lägga fram våra förslag till inriktning och att skylla på att de finns mycket osäkerhet vad gäller de ekonomiska förutsättningarna för landstinget är bara trams. Det här året skiljer sig inte från något annat år. Men socialdemokraterna vill kanske av förklariga skäl inte före valet presentera de besparingar som de tänker göra. Det får västerbottningarna veta först efter valet. Det är ett mycket odemokratiskt agerande och jag hoppas väljarna ger de rödgröna i landstinget rött kort och efter 30 år vid styret lämnar över till oss i alliansen. Vi kommer att för vår del vara tydliga och före valet presentera vad vi vill och att vi ska ge mer vård för pengarna.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Mikael

    Tyvärr har du helt rätt Olle! Att sossarna beter sig på detta sätt är inte oväntat, Men att (V) och (MP) går med på det hela också är otroligt. Trodde mer som vänstermänniska om de partierna än att gå med på sossarnas myglerier. Men all heder till dig och de andra som står upp för att tydligt deklarera för väljarna vad ni vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.