Neddragning av vårdplatser på NUS

Det är med oro jag läser i VK idag att landstinget har för avsikt att dra ned kraftigt på antalet vårdplatser i sommar på NUS. Frågan har inte mig veterligen diskuterats politiskt i landstinget vilket kan ifrågasättas. Patientsäkerheten hotas om neddragningen blir för stor och frågan är varför just vi på vårt universitetssjukhus ska dra ned mer än andra motsvarande universitetsskjukhus i vårdsverige. Alliansregeringens tillgänglighetsmiljard har dessutom inneburit ett vällovligt tillskott som gjort att vi under fjolåret klarade målsättningen med vårdgarantin. Denna för patienterna oerhört viktiga garanti hotar nu att inte kunna upprätthållas och vårdköerna riskerar att öka. Självklart måste vi se till att även vårdpersonalen får sin semester under sommarmånaderna men med olika praktiska lösningar och erbjudande om alternativa semestertider och morötter för att välja andra tider måste hela tiden prövas. Och en allt för kraftig neddragning innebär att de som jobbar i sommar får en allt för stor arbetsbörda och arbetsmiljön blir ohållbar. Redan idag är arbetslastningen stor med de neddragningar som redan skett.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.