Vårdtåget 2010 är i Umeå

Från mobilen

Vårdtåget 2010 är i Umeå idag. Det är ett arrangemang som Vårdföbundet står bakom. Som förtroendevald är jag inbjuden att följa intressanta seminarier och föreläsningar. Kommer också att delta i avslutande politikerdebatt. Det var med stort intresse och nästan andlöst spänning vi fick följa sjuksköterskan Sofia Åkermans berättelse om sitt liv och sin resa under tonårstiden med självdestruktivt beteende och ätstörningar. Att få dessa verklighetsbilder berörde mig och visar att det krävs mycket mod,delaktighet,stöd för att komma ut ur ett sådant beteende. Att vara inlåst på en psykiatrisk avdelning under flera år är ingen lösning. Däremot att få känna sig sedd och behövd och ett stödjande nätverk omkring sig då ökar chansen att börja ett nytt liv. Sofis berättelse gav en verklig tankeställare och underlag för oss politiker att förbättra den psykiatriska vården.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Jerry

    Jasså, närvarar du vid arrangemang som organiserats av facket? Jag trodde centerpartiet var emot facket.. det har då erat ungdomsförbund varit jävligt tydliga om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.