Schemaläggning av läkarna

 Landstinget vill inte utreda hur vi kan schemalägga läkarna. Idag på fullmäktige i Umeå så sa den socialdemokratiska majoriteten (s),(v) och (mp) nej till en centerpartistisk motion som förselog att nu var det dags att även läkarna också schemaläggs. Varför ska den yrkesgruppen inte ingå i samma arbetstidsavtal som andra inom sjukvården. Det är orimligt att operationssalar står tomma efter klockan 16 och att patienter hamnar i köer. Patienternas behov måste alltid komma först inte läkarnas ledighetsönskemål. Det är vågat att som politiskt part att ta tag idetta och driva frågan. Men någon måste våga sätta ned foten. Även SKL,sveriges kommuner och landsting ha sagt att nu är det dags att lyfta frågan. Men majoritet i Västerbottens läns landsting vill inte hitta en modell som passar oss. Det borde vara dags att byta politisk ledning i valet till landstinget 2010. 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Jaa, vad ska man säga. Det måste ju ha att göra med att de alltså (s),(v)och (mp) är rädda för att tappa röster nu innan valet. Det är väl dags att även de behöver förnya sig och modernisera. Det är hemskt om läkarna har sådan makt. Har de det? Eller är det vänstern som inte vågar?

  2. Olle Edblom

    Svar till Christine Svensson (2010-06-01 17:55)
    Håller med dig de behöver förnya sig. Och både s och v är nog rädda för läkarkåren i landstingsvalet. Men vi måste våga och ta debatten. Patientnytta,ökad produktion och förbättrad arbetsmiljö borde vara viktigast.

  3. Pia Bernthling (C)

    Vad gäller läkarnas schemaläggning, har de alltid varit en grupp som stått över Gud fader själva…
    Om de schemaläggs så har de ledig tid när ledig tid skall tas enligt lagen.
    Men ingen vågar ta i saken för att de är rädda att få läkarkåren på sig. Inom privata vården så anställs alla aktegorier utifrån vad verksamheten behöver och landstinget ja denna förlegade institution, ser till att övrig personal får fungera som mammor och sekreterare och springa läkarnas ärenden. Jag tar gärna högre lön, för ursäktandet jag måste förklara för väntande patienter, då läkarna tar längre luncher etc…

  4. Pia Bernthling (C)

    Läkarna har en enrom makt inom landstinget och resterande personal ska stå på tå.. Vi nadra personal ska byta om till vita kläder på fritiden, medans läkare och chefer gör det på arbetstid. Sedan så får patienterna vänta medans läkare diskuterar eller kommer senare tillbaka efter luncher.. Om jag som sjuksköterska betedde mig som läkare många gånger gör inom landstinget ja då skulle jag få det hett om öronen. Har arbetad många år inom privata vården i Stockholm innan jag flyttade hem igen till Eskilstuna. Hierarkin inom landstinget är enormt jämfört med privata vården..

  5. Alexandra Wermelin

    Oj då, undrar i vilken termin jag kommer att lära mig att bli Gud fader själv! Längtar nästan dit… Men oj, jag hoppas verkligen inte att det är riktigt så illa som det låter! Men jag håller absolut med; Det är mycket svagt av vänsterkartellen!

  6. Pia Bernthling (C)

    Systemet landstinget fungerar så att hierarkin är att läkare står högst på rangordningen..
    Många många läkare är oerhört bra och de är ej det jag vill belysa med mina inlägg, utan kulturen i att läkare kan komma gå lite som de själva vill och andra är mammor till dem, medans privata vården är alla en kuggge i hjulet och därm,ed atr ansvar för vad de ska göra..
    Vi har en acceptans med hur chefer blir chefer etc och låter hierarkin fortlöpa.
    Landstinget är en förlegad 1800-tals instution som måste organiseras annorlunda, med nytänkande. Färre chefer och schemalägg läkarna..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.