Ökad valfrihet med flera apotek

Det är glädjande att avmonopoliseringen av apoteken blev en sådan succé Sossarna försöker dock göra det till ett problem att 80 nya apotek hittills öppnats och 700 personer har fått nya arbetsgivare i dessa företag. Jag tycker tvärtom att det är toppen. Nu konkurrerar apoteken om oss medborgare och vi kan göra egna val. Det är faktiskt helt obegripligt att vänsterpartierna envisas med löftet/hotet att riva upp reformen vid en eventuell rödgrön valvinst. Socialdemokraternas socialpolitiska talesperson Ylva Johansson utesluter inte att de nya fria apoteken åter förstatligas.  Så talar en socialistledare med maktambitioner och som vill återgå till ett synsätt som numera bara finns i kommuniststaterna Nordkorea och Kuba.

Alternativen i valet i höst är tydligt. Vi vill ge makten till folket -vänsterkartellen till politiker och statliga direktörer. Vi säger ja till fri etablering -vänsterkartellen är emot fri etablering och vill avskaffa det fria vårdvalet, RUT och ROT. Skillnaden kan inte bli tydligare och det är du som avgör.

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. hans

    Javisst har det blivit och blir fler apotek. Vinst driver till fler etableringar. Man ser nu reklam för all möjlig medicin. Är detta enbart av godo? Som kapitalist är det ju vinsten som gäller och som kund gäller att man vill ha en billig medicin och helst slippa att ta dom, om man inte behöver. Numera så tävlar ju apoteken om att skapa behov för att naturligtvis kunna sälja så mycket som möjligt, Man behöver inte vara socialist för att anse att apoteken skall ge ut den medicin som förskrivits av läkare och inte ha som syfte att sälja så mycket som möjligt. Är detta socialism,då är jag en.

  2. Dennis

    Hans. Socialismen medger inga altrnativ. Det gäller inte bara apotek utan tv, radio, telefon, frihet att starta företag, resa fritt osv. Som socialist är det sånt samhälle du vill leva i. Det finns några länder att välja på om du vill prova.

  3. Filleon

    Men Olle. Vad har blivit bättre? Priserna på vanlig magnecyl har gått upp kraftigt i pris. Lägsta prisgrantin har ni tagit bort i praktiken.

  4. hans

    Dennis: Du och jag ska kanske inte debattera inbördes på Edbloms blogg. Bara en förklaring efter som du inte verkar ha förstått vad jag skrev. Jag skrev: ”Man behöver inte vara socialist för att anse att apoteken skall ge ut den medicin som förskrivits av läkare” ”Är detta socialism,då är jag en.” Läs en gång till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.