Varför Nej till vinster i välfärden?

Vänsterpartiet och Lars Ohly kör åter sin klassiska kommunistiska linje om att välfärd det ska enbart byggas med offentliga jobb och att all form av nya och kompletterande aktörer på välfärdsområdet är skadligt, fult och förkastligt. Värst är friskolor trots att hans egen dotter har gått i friskola. Inte får välfärdsföretag gå med vinst heller. Undra hur man inom vänsterkartellen kommer överens om det. Thomas Bodström sitter i friskolekoncernen Pysslingens styrelse och bör väl se till det företagets bästa.

Om vänsterpartiet vill strypa möjligheten att gå med vinst för friskolor och andra välfärdsföretag eftersom de bedrivs med skattepengar. Då bör de väl förbjuda entreprenörföretag inom väg och underhåll som betalas av statliga infrastrukturpengar att gå med vinst också? De som tillverkar mediciner, sjukhussängar, rullatorer, de företag som säljer maten till skolorna och sjukhusen eftersom de betalas med skattepengar? Jag förmodar att Vänsterpartiets gruppledare i landstinget kommer att lägga förslag om att landstinget slutar köpa från privata vinstdrivande företag – eller?

Man kan inte annat än förundras över vänsterpartiets inställning. Varför är det fult att gå med vinst om det är inom branscher som är mjuka och där många kvinnor startar företag? Och helt okej att gå med vinst om det handlar om läkemedel, asfalt och tekniska prylar. Bevara oss för att deras inställning till företagandet och hur välfärden organiseras får styra kommande fyra år. Och låt en ny majoritet i landstinget efter 30 år av vänsterstyre bli en verklighet i landstingsvalet i höst. Det är du som väljer.

 

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Ja,om Ni politiker,oavsett färg, kunde driva företag,hade lite kunnande då skulle ju barnomsorg och skola bli billigare,eller hur? För vinsterna företagen gör på sjuka,barn etc, det är ju egentligen pengar som kunnat användas till annat. Dvs det är fördyringar,för var kommer annars pengarna ifrån till deras vinster?

  2. Sylvia Samuelsson

    Vinst är helt nödvändig för att ett företag skall kunna investera och utvecklas. Vinst är inte lika med ”pengar i företagsägarens ficka”. Vinst återinvesteras o utvecklar företaget oberoende om den uppstått inom mjuk eller hård bransch.

  3. Lars Gidlöf

    Men herregud, aktieutdelning investeras inte, det går till ägarnas ficka.

    Och det är den som räknas som vinst i dessa fall.

  4. Rolle

    Du Olle, är det bättre då som alliansen kör, att vårdinrättningar, skolor, äldreomsorg m.m säljs till privata aktörer med säte i utlandet, så att vinsterna förs ut ur Sverige i stället för att ”återinvesteras i verksamheten”? Låt oss ta Vin&Sprit som exempel, tidigare (före alliansen) gick vinsterna in i statskassan och kunde användas i omsorgsverksamheten. Nu går vinsterna till franska Pernod, hur mycket av de miljonerna/miljarderna går till den svenska vården, skolan och omsorgen om jag får fråga? Och vad gjorde ni för köpeskillingen? Sänkte skatterna för de högst avlönade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.