Ingen s-budget,inget valmanifest bara tankar

Äntlingen får vi en reaktion från socialdemokraterna i landstinget. De har nu i media talat om att de har visioner för landstingspolitiken kommande fyra år. Men något valmanifest finns inte. Enbart några tankar vad de vill  redovisas. Och vilka tankar då? Jo något som alla partier i landstinget under lång tid och i alla sammanhang har sagt. Vi ska ha tre akutsjukhus ,hälsocentraler i alla kommuner och rätt till heltid. 

Inget nytt med andra ord utan de sätter ned foten i frågor som alla partier bejakar till 100%. Är det så här vi ska förvänta oss av den nye ledaren för socialdemokraterna i landstinget. Tankar som redan är verklighet. Eller är det så att socialdemokraterna har eller har haft tankar om förändring av våra lasarett och hälsocentraler?. Detta eftersom det verkar vara de viktigaste som de tänker jobba för kommande fyra år. Och rätten till heltid har vi också haft i våra landstingsplaner och personalpolicy under flera år. Kom fram med nya tankar så att väljarna får besked före valet om ev besparingar,skattehöjning och för att klara att något år få en ekonomi i balans.

190 miljoner har vårt landsting fått i ökat bidrag av staten sedan 2006. Nu kan man inte göra en budget och inte lägga ett valmanifest för man vill ha en säkerhet att kommande regering tillskjuter 75 miljoner till landstinget som har en bruttoomslutning på 7 miljarder. Min åsikt är att sossarna och vänsterkartellen i landstinget har brist på tankar och vill mörka för väljarna i landstingsvalet.Landstinget brukar kallas det glömda valet och nu vill vänsterkartellen också göra det till det tysta valet. Efter 30 år av (s) ledning är det dags för en ny majoritet som vill något och inte bara har tankar.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.