Invigning av Botniabanan. Idag en historisk dag.

Från mobilen

 Invigning av Botniabanan. Idag en historisk dag. Botniabanan invigs och första tåget avgår från Kramfors/ Nyland med 100 tals inbjudna, kungen,Maud Olofsson och Åsa Torstensson. Investeringen på 13,2 miljarder och 19 mil,143  broar,2,5 mil tunnlar. Det här första steget för att knyta ihop Norrland till en region. När Norrbotniabanan blir klar är Norrland komplett

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Vännäsbo

    Hörde idag ifrån norrtågmontern att ett beslut om pendeltågstrafik Vännäs-Umeå och i förlängningen holmsund ligger på landstingspolitikernas bord. Skulle vara bra om man fick veta vars ni olika partier står i denna fråga innan valet.

  2. Olle Edblom

    Svar till Vännäsbo (2010-08-29 07:18)
    Det planeras för en eventuell pendeltrafik Umeå-Vännäs. Ser bara fördelar med det så att vi får en pendel från Vännäs till Umeå och gärna till Holmsund. Landstinget får i såfall stå för kostnaderna mellan kommuncentra och Umeå kommun till Holmsund. I höst vet vi mer om kostnader,volyner mm och jag och centerpartiet är beredda att stödja en pendeltrafik men vill gärna se helheten och hur vi klarar finansieringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.