Feg majoritet i landstinget

Igår annordnade personal och fack en utfrågning och redovisning av konsekvenser av besparingarna för Skellefteå lasarett. Alla partier var inbjudna men socialdemokraterna och miljöpartiet som står bakom beslutet att dra in på vårdplatserna på Skellefteå lasarett kom inte på mötet. Det är verkligen fegt av majoriteten i landstinget att inte komma och försvara sina beslut.

Den konsekvensbeskrivning som gjorts av personalen är något som borde ha föregått beslutet i landstinget och vi från centerpartiet och alliansen hade också krävt detta före beslut.. Den risk och konsekvensanalys personalen gjort vid ortopedi/kirutgavdelningen ska tas på allvar.

Och som Norran uttrycker det i sin ledare idag så har verkligen de nya kvastarna i landstinget Peter Olofsson (s) och Robert Vinroth(mp) verkligen börjat sopa och sopa bort den trygga och nära vården som jag som centerpartist aldrig kommer att acceptera. Därför borde besparingar i landstinget som är nödvändiga ske på områden som inte berör den direkta sjukvården.