Landstinget får bakläxa om inlandssjukvården

Rätt av socialstyrelsen att de ger landstinget bakläxa då det gäller att dra in ambulanser och akutplatser i inlandet. Det hotar patientsäkerheten och nu kräver de riskanalys. Det framgår av VK´s hemsida.Centerpartiet och alliansen har hela tiden hävdat detta och försökt få socialdemokraterna och miljöpartiet att förstå konsekvensen av den nedrustning de har startat då det gäller akutsjukvården i inlandet.

För mig handlar det ytterst om att vi ska ha en rättvis vård även för inlandsborna och vi ska verkligen alltid göra konsekvensbeskrivningar inför så här drastiska årgärder som kan hota patientsäkerheten. Inlandsborna måste som övriga länsbor känna trygghet och att det finns en närhet till vård och inte minst vad gäller akutsjukvård. Det är ju helt avgörande för att man i får någorlunda likvärdiga förutsättningar för att bo och verka i inlandet.

I morgon börjar landstingsfullmäktige i två dagar och då kommer en interpellation upp där vi från alliansen kräver svar av s och mp kring just neddragningarna av akutplatserna i Dorotea. Även under den budgetdebatt som startar på onsdag lyfter vi förslaget att s och mp ska backa om indragning av ambulans i Åsele och indragning av akutplatserna i inlandet. Jag hoppas s och mp tar intryck av socialstyrelsens synpunkter och att de gör om och gör rätt.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.