Budgetdebatt i landstingsfullmäktige

Socialdemokraterna och miljöpartiet sviker vården och en rättvis välfärs i länet. Det var mitt anslag i den budgetdebatt som nu är i full gång på landstingsfullmäktige idag.

Självklart behöver landstinget sänka sina kostnader för att få en budget i balans. Men besparingar ska inte ske i så stor omfattning i den direkta vården som s och mp nu föreslår. Det kommer att skapa en otrygg och icke patientsäker vård. I alliansens budgetförslag så har vi en helt annan inriktning på våra prioriteringar för att undvika denna nedrustning av vården och välfärden.

Centerpartiet och alliansen satsar på nya vårdplatser vid lasaretten och vi återställer vårdplatserna vid sjukstugorna i inlandet, ambulans i Åsele och vi tillför primärvården 20 miljoner mer än vad majoriteten föreslår. Det är att ta ansvar för vården i länet och skapa framtidstro istället för som majoriteten misströstan, tappade sugar och personal som ilämnar landstinget. Det har vi inte råd med i ett läge där vi redan har svårigheter att rekrytera läkare och och sjuksköterskor.

Våra satsningar är möjliga utan skattehöjning som vänsterpartiet föreslår. Det går att spara på det som inte är direkt vård och där det gör minst ont. Som tex administration, lokaler, region Västerbotten och centrala anslag. Men också våra förslag på annann styrning och ledning och effektiva patientströmmar spar pengar och likaså en större andel av konkurrensutsättning av vissa sk icke vårdverksamhet.  

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Robin

    Det var ett mycket bra inlägg, fyllt med empati med inriktning på rättvisa. Jag har en inspelning på inlägget mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.