Oroande utveckling i landstinget

Idag har landstingsstyrelsen behandlat en delårsrapport för årets sju första månader. Det är ingen munter läsning. Verksamheten har stora svårigheter att klara sina budgetar och ligger 80 miljoner back. Projekt balans som skapat och skapar stor oreda i verksamheten klara inte heller sitt beting än. Ca 38%  av sparbetinget på 150 miljoner har man hitills enbart fått in. Tillgängligheten är också under all kritik. Vi klara inte alls väntetiderna till barn och ungdomspsykiatrin och vi klarar inte helller vårgarantin för operation och behandling och därigenom går vi miste om många miljoner ur den sk kömiljarden.

Förklaring till alla bekymmer är enligt mitt förmenande att majoriteten inte lyssnat på centerpartiet och alliansen förslag till helt annan politisk inriktning av landstingsverksamheten. Vi måste styra resurserna våra gemensamma skattepengar till det som är kärnverksamheten-vården. Mer pengar till vården och mindre pengar till lokaler, administration, projekt och övrig verksamhet föreslog vi i vårt budgetförslag. Vi sa också att projekt balans var helt fel riktat mot nedläggning av vårdplatser vid sjukhusen och i inlandssjukvården- våra sjukstugor. Och inte tala om nedläggning av ambulansen i Åsele. Både indragna akutplatser och ambulanser ger inga spareffekter utan mest troligt blir det ökade kostnader i slutändan.

Under dagens landstingsstyrelse har vi i alliansen också lagt ett särskilt yttrande vid behandlingen av delårsrapporten som beskriver att centerpartiets och alliansens budgetförslag hade varit bättre för rätt handhavande av länsbornas skattemedel och gett en bättre vård för länets patienter. 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Patienten

    Klart den går back med denna högervridna politik som driver landet. Skyll inte S, MP m.fl utan det är all höger våg som tyvärr drabbat många partier. Pengar finns med rätt politiker

  2. Olle Edblom

    Svar till Patienten (2012-09-04 16:52)
    Västerbottens läns landsting kan inte bara skylla på någon annan hela tiden. Som landstingspolitiker ska man ta ansvar för länets skattemedel på 4,8 miljarder som du och jag årligen betalar in till landstinget och det ska man göra på ett klokt sätt.Vi i alliansen i landstinget prioriterar vården före andra verksamheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.