Folkomröstning om akutvården 8 september

Nu är det bestämt att folkomröstningen om rättvis vård i hela länet blir i höst, nämlingen den 8 september. Veckan före vi har kyrkoval. Synd att det inte gick att samordna de två valen då inga samordningsvinster fanns. Vallokalerna blir inte desamma och nu får vi en kostnad på minst 10 miljoner för en folkomröstning.

Viktigt dock att vi fått till stånd en folkomröstning då majoriteten har varit så okänslig att vilja göra om och göra rätt. Det är inte enlikvärdig vård när det saknas ambulans och akutvårdsplatser i Åsele och i Dorotea. Folkilskan är tydlig och man ser denna försämring som ett av många försämringar som sker av vården i hela länet och att vi inte har en likvärdig samhällservice i länet. En service som måste finnas för att en utveckling ska ske i hela länet.

Nu får vi som stöder en JA röst för att inlandet får en likvärdig akutsjukvård och att trygg och rättvis vård i hela länet mobilisera våra krafter att få ett högt valdeltagande och att vi får en bra diskussion med medborgarna hur vi som centerpartister ser på en likvärdig vård.