Maten på NUS

Socialdemokraterna i landstinget ville inte se andra alternativ till mattillagning för våra patienter på Universitetssjukhuset i Umeå. Det blev beslutat på arbetsutskottet att nuvarande system med tillagning och förpackning av maten ska ske i centralköket och slutlig uppvärmining i micro ske ske på vårdavdelningarna. Tidigare hade vi från centerpartiet velat få ett underlag för att hitta andra system som tex kantinsystem och mera av tillagning varje dag som vi har för patienterna i Skellefteå och Lycksele. Men det är för dyrt anser Peter Olofsson och socialdemokraterna och miljöpartiet som styr landstinget.

Nu får vi hoppas att den upphandling som sker nu trots allt leder till bättre kvalitet på den levererade maten i en vacumförpackning och att det blir mer av grönsaker samt att för de svårast sjuka blir en mat som de känner vara aptitlig. Underlaget har också mer av positiva hållbara inslag än tidigare. Både vad gäller krav på ekologiska livsmedel, miljömärkning och lokalt producerade livsmedel. Jag ser fram emot kommande beslut i styrelsen när vi beslutar om leverantör.  

Mer om matupphandlingen kan du läsa i dagens VK.Läs här!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.