Vi måste ta hänsyn till folkomröstningens resultat

C röstar JA

Folkomröstningeni länet om en rättvis och likvärdig vård i hela länet visade en förkrossande seger för vi som sa JA till bla en likvärdig akutvård i inlandet med akutplatser och ambulanser. Därför är det viktigt att nu landstinget respekterar valresultatet och inrättar akutplatser i Dorotea och i Sorsele. Men även att det blir en riktig ambulans i Åsele.

Därför har vi i centerpartiets och folkpartiets budgetförslag för 2014 avsatt medel för detta. Även M och KD har avsatt medel i sitt budgetförslag.

Men vad vill S och MP göra? Jag tror att det finns en stor förväntan från allmänheten och väljarna att se ett förslag som visar att man respekterat valresultatet då 90 % av de som röstade sa JA till likvärdig och rättvis vård i hela länet.

Nu har vi Allianspartier i landstinget lämnat in en interpellation där vi vill ha svar från den politiska S-majoriteten i landstinget om de tänker ta någon hänsyn till folkomröstningsresultatet. Trots att det gått två månader sedan valresultatet blev klart samt att majoriteten lagt sin nya budget har få besked kommit. Dorotea har än så länge bara fått politiska utfästelser om att flytta sjukstugan men ännu inga konkreta planer med risk- eller konsekvensanalyser. Åsele har fortfarande kvar sin akutbil. Ännu har inga löften eller besked kommit om hur majoriteten tänker säkerhetsställa trygg, rättvis och jämlik sjukvård i hela länet.

Medborgarna i länet vill ha besked från Socialdemokraterna om hur de tänker kring folkomröstningen i en samlad bedömning med vilka politiska beslut som kommer att vidtas. Vi gruppledare för M, Fp, C och KD i Alliansen vill vid kommande landstingsfullmäktige om två veckor ha besked om Socialdemokraterna kommer att ta hänsyn till folkomröstningen, om hur de tänker säkerhetsställa trygg, rättvis och jämlik sjukvård i hela länet och hur sjukvården i Dorotea och Åsele kommer att bli.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.