Petter Nilsson(SD)

Förtroendemän för förtroendemannaorganisationen?

I Regionen Västerbotten har vi beredningar som svårligen går att försvara. De kostar mycket, presterar lite, och de behöver avvecklas.
Våra ledamöter i beredningarna har sagt av sig sina platser, samt lämnat in en motion i ämnet, där de också förklarar att det arvodet de får i realiteten tas från vården.

Jag tycker det är riktigt agerat av våra ledamöter, Linda Strandberg, Lars Forsgren, och Jimmy Frohm!

Min förhoppning är att även andra partier överväger att avveckla FoD-beredningarna. Inte minst som de vägrar göra besparingar någonstans – och därmed inte kan flytta pengar dit där det behövs (sjukvården).
Istället är det besparingar och uppsägningar som leder till dumsnålhet – vilket i sin tur belastar sjukvården.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Maria

  Starkt av SD i regionen att bortprioritera betydelselösa beredningar! Skulle önska bättre transparens i regioners och kommuners verksamhet, då det finns många, kanske rent demokratiskadliga och dyra, projekt som organisationerna bedriver!

 2. Kim

  Mycket behöver ifrågasättas inom landstingsstrukturen, för det är verkligen strukturella problem där administration äter oerhörda skattepengar samtidigt som politiker hela tiden ställer nya krav på ytterligare administration.

  Med det sagt – är detta klassisk SD-populism.

   • Kim

    Nej. Läs igen.

    Organisationen har betydligt större problem än denna sakfråga. Att SD inte vill vara med om de inte får bestämma allt och gör en sak av det är populism.
    Eller är allt ok om du anser det vara rätt avsändare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.