Petter Nilsson(SD)

Bidragen som leder till att samhället delas upp efter ras/ursprung

Sverige(MUCF) ger bidrag till en rad etniska föreningar. Alltså föreningar som startat baserat på sin ras/hudfärg/etnicitet/nationalitet. Man visar genom bidrag idag att man vill att samhället delas upp i föreningar baserade på etnicitet.

Föreningar som lägger fokus på en del av befolkningen, utifrån människors etnicitet. Organisationer som bidrar till att splittra Sverige.
Istället för att förenas som medborgare av Sverige, så leder bidragen till föreningarna att människor istället känner att de tillhör en annan nationalitet – fastän man bor i Sverige.
Nationaliteter som ibland är i konflikt med andra, eller har intressen som går mot varandras. Svårligen finns det människor som på riktigt lever i en bubbla och tror att rasism endast är en företeelse hos den onde vite mannen idag.

En av de föreningarna återfinns i en nyhet skriven i bulletin. En artikel jag läste på morgonen. Den föreningen vill att invandrare kvoteras in till riksdagsdagen i proportion till den invandrade gruppen i befolkningen.

Innan du nu – i panik – slänger dig på statistik, miniräknare och komplicerade matematiska formler för att undersöka hur många danskar detta skulle innebära eventuellt skulle komma att infiltrera vår högsta beslutande församling vill jag ändå lyfta mina seriösa, allvarliga betänkligheter i ämnet.

Är man förtroendevald till en församling så ser man efter intressena för de man invalts för. I riksdagens fall är det hela svenska folkets väl.

Länder diskriminerar människor som är inom länder. Ett klart exempel på detta är medborgarskap. Det är inget unikt för Sverige. Medborgarskapet är ett rättsligt förhållande mellan dig som medborgare – och staten.
Sverige har emellertid lågt ställda krav för att bli medborgare, och de få punkterna där man i reell mening diskrimineras är rätten att bo och arbeta i landet, rösträtt i riksdagsvalen (ej kommun och region, där till och med statslösa kan rösta),  för att bli polis eller yrkesmilitär och några andra yrkesgrupper.
För att kunna bli vald till riksdagen behöver man vara svensk medborgare.

De som representerar folket i riksdagen ska se efter landet och dess befolknings väl och ve.

Att dela upp människor från ursprungsland och fortsätta med den märkliga mångkulturen kan i värsta fall leda till att människor prioriterar andra etniciteters frågor och intressen istället för att hålla fokus på alla svenska medborgarnas väl.

Att kvotera över huvud är vanvett. Kompetens ska förstås gå först. Men att kvotera utifrån en variabel som utgår från att man är mer främmande från Sverige och vår befolkning är direkt vanvett. Nej. Innan vänsterfolket går igång. Jag angriper inte etniska föreningar tillhörandes nationella minoriteter. Och nej, jag säger inte att varenda invandrare vill Sverige illa.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Mique

  Hej Petter! Föreningsfrihet är en grundläggande rättighet som återfinns bland annat i Sveriges grundlag samt FN:s konvention om de medborgliga och politiska rättigheterna. SD:s uppfattning av vad som är demokrati, är en skymf mot mänskligheten.

  • Bättre förr

   Detta handlar inte om föreningsfrihet, man har ju alltid i Sverige rätt att bilda en förening. Däremot får man inte automatiskt bidrag från samhället för alla föreningar…

 2. Marko

  Kan vi gissa att alla dessa röstar på sosseriet?
  Huvud och bisyssla är att fortsätta värva S röster så feta bidragen blir kvar?

  Bra med högt elpris, blir massa skattemedel till dessa bidrag.

  • Håkan

   Det är klart att S måste skaffa mer valboskap från söder om Medelhavet,då SVENSKARNA till slut har vaknat och lämnar partiet.

  • Mique

   Tja, skaffar inte SD sin valboskap, framför allt bland lågutbildade, äldre, svenska män. Jag har påpekat detta tidigare och hänvisat till olika etablerade källor. Att gissa och att få för sig saker och ting, är inte samma sak, som att veta. Var det inte en av er två, som myntade uttrycket, ”delfinerna i våra sjöar.

 3. Bättre förr

  Rasregistrering kopplas i bland till rasism. Som t.ex. den omfattande rasregistrering som fanns i Sydafrika under apartheid-tiden, där inte bara raser registrerades, utan även om föräldrarna var av olika ras mm. Men, registringen fortsatte även sen apartheid föll, däremot vände man i viss mån upp och ned på den, så tillvida att de raser som hade en sämre ställning i stället fick en bättre position, t.ex. genom att de fick tillgång till högre utbildning genom kvotering och inte genom höga betyg än andra, vilket i realiteten missgynnade t.ex. vita, men även en del från Indien/Kina/Pakistan som ofta det högre betyg från lägre utbildning, kanske på grund av bättre föräldraengagemang. Men rasregistrering nog att anse som rasistisk, eftersom den oftast kommer att gynna eller missgynna människor på ett personligt plan. Alternativt kan folk själva säga att de tillhör en viss ras eller folkgrupp för att bli inkvoterade, men även detta leder ofta till problem, som i USA-politiken, där någon sade sig rötter i ursprungsbefolkningen, vilket visade sig vara fel, ch inte sågs enbart med blida ögon av företrädare för ursprungsbefolkningen, som inte gillade att man ljög om sånt…Det nämnda förslaget om inkvotering i riksdagen innebär ju någon form av registrering för att bestämma hur många som ska inkvoteras, och om gruppen är liten, måste man ju samarbeta med nån annan liten grupp för att få in någon alls, och då kan det ju bli bråk mellan dessa grupper om vem som ska få komma in. Det blir ju inte två kandidater som tävlar, då utan två grupper, vilka kan ha väldigt olika åsikter dessutom

 4. brorson

  Föreningsfriheten ger inte rätt till föreningsbidrag. Vilka begränsningar i övrigt av föreningsfriheten som är tillåtna anges i 24 – 25 §§ RF, som är en grundlag. Är den svenska grundlagen en skymf mot mänskligheten? Vad SD vill med föreningsfriheten känner jag inte till, men har inte sett något konkret exempel på att SD vill ha otillåtna inskränkningar av föreningsfriheten för etniska minoriteter i Sverige. Något sådant förslag framförs ej heller i Petters inlägg.

  Om någon har monterat hemliga mikrofoner i väggarna hos SD och därigenom fått kännedom om något slags dold agenda beträffande föreningsfriheten för etnisk minoriteter, bör vederbörande redovisa var, när och hur samt vad man därigenom har fått kännedom om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.